Antena Meniu Search
x

Mii de europeni au făcut sport în aer liber în prima zi a noului an

Mii de europeni, din diferite ţări, au ţinut să înceapă anul făcând sport. Şi nu în sală, ci în aer liber. O baie în apele îngheţate ale Mării Nordului sau o alergare prin Berlinul cuprins de ger au însemnat, simbolic, un prim pas hotărât în noul an, cu speranţe de mai bine

Vezi și

Mii de europeni, din diferite ţări, au ţinut să înceapă anul făcând sport. Şi nu în sală, ci în aer liber. O baie în apele îngheţate ale Mării Nordului sau o alergare prin Berlinul cuprins de ger. au însemnat, simbolic, un prim pas hotărât în noul an, cu speranţe de mai bine

Baia de Anul Nou are loc, regulat, din 1965, pe o plajă de lângă Haga. Ritualul a devenit atât de popular încât autorităţile au fost nevoite să limiteze numărul participanţilor la. zece mii, câţi au fost şi acum.

Temperatura apei a fost de patru grade iar cea a aerului - de opt grade, dar, din cauza vântului, temperatura resimţită era de minus un grad. Dar participanţilor nici nu le-a păsat de asta, chiar dacă mulţi n-au rămas în apă mai mult de câteva secunde.

În Olanda au avut loc, în prima zi a anului, alte peste 130 de băi colective în mare, pe lângă cea din Haga.

La Roma, în schimb, săriturile de pe un pod al Tibrului, din aceeaşi zi, constituie un eveniment unic, nu lipsit de solemnitate. Tradiţia salturilor în Tibru s-a născut în 1946 iar aici, numărul spectatorilor este, fireşte, mult mai mare decât al participanţilor.

Nu la fel stau lucrurile la Berlin, unde 4000 de oameni au luat startul cursei de 1 ianuarie, în jurul Porţii Brandenburg. Între ei s-au aflat şi câteva celebrităţi venite să susţină candidatura oraşului la Jocurile Olimpice din 2024.

Dar pentru cei mai mulţi participanţi, oameni de toate vârstele, cursa a fost doar un mod de a păşi cu dreptul în noul an. Sau de a învinge mahmureala de după revelion.

Cursa de la Berlin s-a aflat la a 44-a ediţie, iar traseul a măsurat patru kilometri pe care fiecare alergător i-a parcurs în ritmul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mii de europeni au făcut sport în aer liber în prima zi a noului an