Mii de europeni au făcut sport în aer liber în prima zi a noului an
Mii de europeni, din diferite ţări, au ţinut să înceapă anul făcând sport. Şi nu în sală, ci în aer liber. O baie în apele îngheţate ale Mării Nordului sau o alergare prin Berlinul cuprins de ger au însemnat, simbolic, un prim pas hotărât în noul an, cu speranţe de mai bine
Mii de europeni, din diferite ţări, au ţinut să înceapă anul făcând sport. Şi nu în sală, ci în aer liber. O baie în apele îngheţate ale Mării Nordului sau o alergare prin Berlinul cuprins de ger. au însemnat, simbolic, un prim pas hotărât în noul an, cu speranţe de mai bine
Baia de Anul Nou are loc, regulat, din 1965, pe o plajă de lângă Haga. Ritualul a devenit atât de popular încât autorităţile au fost nevoite să limiteze numărul participanţilor la. zece mii, câţi au fost şi acum.
Temperatura apei a fost de patru grade iar cea a aerului - de opt grade, dar, din cauza vântului, temperatura resimţită era de minus un grad. Dar participanţilor nici nu le-a păsat de asta, chiar dacă mulţi n-au rămas în apă mai mult de câteva secunde.
În Olanda au avut loc, în prima zi a anului, alte peste 130 de băi colective în mare, pe lângă cea din Haga.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
La Roma, în schimb, săriturile de pe un pod al Tibrului, din aceeaşi zi, constituie un eveniment unic, nu lipsit de solemnitate. Tradiţia salturilor în Tibru s-a născut în 1946 iar aici, numărul spectatorilor este, fireşte, mult mai mare decât al participanţilor.
Nu la fel stau lucrurile la Berlin, unde 4000 de oameni au luat startul cursei de 1 ianuarie, în jurul Porţii Brandenburg. Între ei s-au aflat şi câteva celebrităţi venite să susţină candidatura oraşului la Jocurile Olimpice din 2024.
Dar pentru cei mai mulţi participanţi, oameni de toate vârstele, cursa a fost doar un mod de a păşi cu dreptul în noul an. Sau de a învinge mahmureala de după revelion.
Cursa de la Berlin s-a aflat la a 44-a ediţie, iar traseul a măsurat patru kilometri pe care fiecare alergător i-a parcurs în ritmul său.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰