Antena Meniu Search
x

Mii de migranți au traversat Rio Grande cu copiii pe umeri, disperați să ajungă în SUA. Republicanii vorbesc "de o adevărată invazie" și dau vina pe Joe Biden

Haos şi disperare la graniţa Statelor Unite. 60.000 de migranţi aşteaptă să intre pe teritoriul american, după expirarea restricţiilor impuse pe timpul pandemiei. Disperaţi, mii de oameni au forţat accesul şi au încecrat să treacă pe saltele gonflabile prin apă sau prin garduri de sârmă ghimpată cu copiii în braţe.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 20:18

Vezi și

Aceşti migranţi din America Latină s-au lovit de un ultim refuz în încercarea lor de a trece graniţa în Texas. Din disperare, alţii au traversat Rio Grande cu copiii pe umeri şi câteva bunuri în braţe. Pe mal, alţii îşi aşteptau rândul. La miezul nopţii, a expirat Articolul 42, cel care permitea grănicerilor să îi expulzeze direct pe solicitanţii de azil pentru a nu se răspândi infecţiile cu Sars-Cov-2. Dar cei prinşi nu riscau nimic din punct de vedere legal, aşa că puteau încerca de mai multe ori.

Sean Storrud, maior în Garda Națională Texas: Tot ce putem face este să stăm în calea lor. În niciun moment soldații mei nu vor folosi forța fizică împotriva migranților decât dacă siguranța lor sau siguranța altui soldat sau a unui ofițer de poliţie este pusă în pericol.

Săptămâna asta, zilnic au fost prinşi câte 10.000 de oameni care au traversat frontiera ilegal. Ei au fost urcaţi în autobuze şi trimişi înapoi. Alţii, precum această familie din Columbia, au fost respinşi din prima.

Migrant: Fugim de niște bărbați din Cartagena. Nu am mai suportat tensiunea, presiunea, a trebuit să plecăm de acasă, să lăsăm magazinul şi să ne riscăm vieţile astfel.

Pe acelaşi subiect

60.000 de migranți la "porțile" SUA

Noile reguli prevăd că migranţii pot aplica online pentru a obţine viză, dar cei prinşi ilegal în ţară riscă o interdicţie de cinci ani. Centrele de refugiaţi din Statele Unite sunt pline, iar în unele oraşe au apărut tabere improvizate. republicanii l-au acuzat pe Biden că nu a făcut nimic să împiedice criza şi au votat un proiect de lege pentru a opri fluxul de migranţi.

Ted Budd, senator republican: Se numeşte Legea "Construiţi un zid acum". Și asta necesită bani care au fost deja alocați, ne permite să construim un zid care să ofere o șansă forțelor de ordine.

Ted Cruz, senator republican: Sunt supărat pentru că acest lucru este intenționat. Aceasta este o decizie luată de președintele Joe Biden și de Kamala Harris și de democrații din Congres. Au deschis granița în faţa unei adevărate invazii.

În replică, administraţia Biden anunţă că va înfiinţa centre de imigrare în ţările aflate în drumul refugiaţilor şi va acorda lunar 30.000 de vize pentru persoane din Haiti, Venezuela, Cuba şi Nicaragua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mii de migranți au traversat Rio Grande cu copiii pe umeri, disperați să ajungă în SUA. Republicanii vorbesc "de o adevărată invazie" și dau vina pe Joe Biden