Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au protestat pe străzile din Tel Aviv: Oamenii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu

Mii de oameni protestat aseară pe străzile din Tel Aviv. Au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, iar Poliţia a intervenit cu tunuri de apă pentru a mai calma spiritele. Manifestaţiile au loc la scurt timp după ce Curtea Internaţională de Justiţie a cerut Israelului să opreasca operatiunile militare din oraul Rafah. 

de Redactia Observator

la 26.05.2024 , 10:26

Oraşul Tel Aviv a devenit, din nou, scena protestelor faţă de guvernul israelian. Fluturând pozele ostaticilor din Gaza, manifestanţii au cerut demisia imediată a premierului Benjamin Netanyahu şi eliberarea celor răpiţi de militanţii Hamas.  

Au ieşit în stradă 

Manifestanţi: Nu iniţiază niciun fel de negocieri cu teroriştii. Nu fac destule pentru ca ostaticii să se întoarcă. 

Vezi și

Cei prezenţi au păstrat un minut de reculegere în Piaţa Ostaticilor din Tel Aviv, în semn de omagiu adus celor decedaţi. Situaţia a degenerat însă şi au apărut şi încăierările dintre protestatari şi poliţişti, care au folosit tunuri cu apă pentru a linişti mulţimea. 

Pe acelaşi subiect

Organizatorii spun că au participat peste 80 de mii de oameni la demonstraţii, dintre care mai mulţi au fost arestaţi.  În tot acest timp, la miting-ul săptămânal din oraş a vorbit sora unuia dintre cei trei ostatici ai căror trupuri neînsufleţite au fost recuparte recent din enclavă. Cu ochii în lacrimi, Avivit spune că abia acum începe să înţeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în dimineaţa cruntă de 7 octombrie. 

Avivit Yablonka, sora unui ostatic ucis: Am avut o uriaşă speranţă că-mi voi întâlni fratele şi nu la cimitir. Voiam să-l îmbrăţişez şi să-l sărut. Am atât de multe lucruri să-i spun fratelui meu. Îmi era frică de faptul că mi se putea întâmpla şi mie şi, din păcate, mi s-a întâmplat. 

Protestele vin în contextul în care vineri Curtea Internaţională de Justiţie a cerut Israelului să înceteze ofensiva militară în Rafah pentru prevenirea unui genocid. Chiar şi aşa, armata israeliană pare să fi ignorat hotărârea şi a continuat să bombardeze oraşul sudic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Mii de oameni au protestat pe străzile din Tel Aviv: Oamenii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu