Antena Meniu Search
x

Video Mii de pelerini au venit la o mănăstire din Polonia, pe motociclete

Rebeli, dar pioşi. Mii de pelerini au venit la o mănăstire din Polonia, pe motociclete. Este o tradiţie locală care are loc în fiecare an, însă, de data aceasta, credincioşii pe motoare au fost aspru criticaţi pentru participarea în număr mare la eveniment, mai ales că slujba s-a ţinut într-un oraş-focar.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 20:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aşezaţi unii lângă alţii pe iarba din faţa mănăstirii Muntele Luminos, mii de motociclişti au ascultat slujba. Este o tradiţie anuală în Polonia.

Localnic: Avem anumite temeri, dar tradiţia şi credinţa vor face minuni

Localnic: Oamenii sunt sensibili. Sunt anunţuri despre restricţii, iar oamenii respectă, totuşi, regulile. Sunt conştienţi că situaţia este dificilă şi trebuie să se protejeze atât pe ei, cât şi pe cei din jur.

În Polonia nu sunt permise adunările mai mari de cinci persoane. Este şi motivul pentru care motocicliştii au fost dur criticaţi pentru participarea la ceremonia din oraşul-focar Silesia. Preoţii sar în apărarea pelerinilor şi dau asigurări că toate măsurile au fost respectate.

Michal Legan, preot: În acest an, pelerinajul s-a desfăşurat cu un număr limitat de oameni. De obicei, aici vin sute de mii de oameni

Imaginile surprinse la ceremonie îi contrazic pe preoţi

Spitalele din regiunea în care s-a desfăşurat evenimentul sunt arhipline şi există o criză acută de paturi şi ventilatoare pentru bolnavii COVID. Din martie, bolnavii de aici sunt transferaţi la spitalele din alte regiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mii de pelerini au venit la o mănăstire din Polonia, pe motociclete