Antena Meniu Search
x

Video Mii de persoane au stat la cozi kilometrice pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a, în Scoţia. Milioane de britanici ar urma să vină la Londra pentru înmormântare

Aproximativ 20.000 de persoane au aşteptat la o coadă de cel puţin un kilometru pentru a vedea sicriul reginei la Edinburgh, transmite BBC. Coada se întinde de-a lungul aleilor de pe pajiştile oraşului, la sud de Catedrala St Giles, unde se află sicriul Reginei. Cei îndureraţi au început să intre în catedrală luni, la ora 17:30.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 13:28

Vezi și

Dubele Armatei Salvării oferă băuturi calde şi chifle pentru noaptea rece care va urma, iar de-a lungul cozii sunt amplasate toalete şi staţii de apă. Persoanele aflate la coadă au vorbit despre importanţa de a trăi acest moment istoric şi de a aduce un omagiu Reginei.

Cei care au putut deja să vadă sicriul au povestit pentru BBC Scotland despre experienţa lor "emoţionantă" în catedrală. Gillian şi Michael Hainsworth, din Garforth, Yorkshire, au aşteptat şapte ore înainte de a intra în catedrală. "A fost atât de emoţionant", a spus Gillian. "Este greu de explicat. Te cuprinde dintr-o dată". "Eşti la doar câţiva metri distanţă de sicriu", a adăugat Michael. "Poţi să zăboveşti puţin acolo şi să spui o rugăciune".

Rodney Matthews, un pastor baptist pensionat şi membru al Old Saint Paul's, o biserică episcopală scoţiană din inima Edinburghului, a declarat că momentul a fost "foarte emoţionant". "Există un moment în care poţi să stai acolo şi să priveşti totul, demnitatea întregului loc. A fost foarte bine făcut, foarte bine organizat, odată ce ai trecut de securitate şi ai acea senzaţie de spaţiu".

Matthews a primit un MBE pentru munca sa la un proiect al mileniului despre pelerinii care traversează Scoţia. "Regina a fost foarte amabilă atunci când am întâlnit-o şi am vrut să o recunosc în acelaşi mod", a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

Oficialii din transporturi anunţă trenuri suplimentare 

Oficialii din industria Transporturilor au confirmat că vor fi puse în funcţiune servicii suplimentare de trenuri pentru cei care călătoresc la Londra pentru a aduce un omagiu Reginei, relatează BBC. Se aşteaptă ca sute de mii, dacă nu milioane, să călătorească în capitală.

Se aşteaptă ca cererea să fie deosebit de mare începând de miercuri, când publicul poate asista la ceremonia de depunere a sicriului la Westminster Hall, începând cu ora 17:00 BST. Rail Delivery Group a declarat că face "tot ce poate" pentru a asigura călătorii fără probleme în timpul perioadei de doliu. De asemenea, a precizat că un serviciu limitat va funcţiona pe timpul nopţii, pe unele rute.

Organismul din industrie, care reprezintă companiile feroviare, le-a spus clienţilor să verifice planurile de călătorie pentru cele mai recente informaţii.

Regina, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, va rămâne în Westminster Hall timp de patru zile întregi înainte de înmormântare, ceea ce înseamnă că publicul va putea să îi vadă sicriul. Se aşteaptă ca sute de mii, dacă nu milioane, să călătorească în capitală.

Milioane de britanici ar urma să vină la Londra pentru înmormântare

Rail Delivery Group a declarat că serviciile şi gările din Londra vor fi "extrem de aglomerate" ca urmare a acestui lucru şi a îndemnat pasagerii să lase suficient timp pentru a călători în timpul perioadei de doliu oficial, care se încheie în ziua funeraliilor de stat ale Reginei, luni, 19 septembrie.

Transport for London şi Network Rail au declarat că există planuri pentru a se asigura că oamenii pot călători "cât mai uşor posibil". "Industria transporturilor lucrează din greu pentru a-i ajuta pe oameni să îşi prezinte omagiile la Londra şi în întreaga Britanie", a declarat Sir Peter Hendy, preşedintele Network Rail. "Vă rugăm să vă asiguraţi că verificaţi înainte de a călători, deoarece ne aşteptăm ca reţelele rutiere şi de transport să fie ocupate".

Network Rail a declarat că în ziua înmormântării va funcţiona un orar normal, mai degrabă decât unul redus care ar putea funcţiona într-o zi de sărbătoare obişnuită, împreună cu unele servicii suplimentare. Linia Elizabeth Line nu operează de obicei niciun serviciu duminica pe tronsonul central dintre Paddington şi Abbey Wood, dar duminica aceasta va opera 12 trenuri pe oră.

Unele servicii de autobuz vor fi deviate din cauza închiderii drumurilor, inclusiv autobuzele de noapte, iar unele staţii de taxi vor fi închise, deoarece taxiurile şi autocarele vor fi afectate de închiderea drumurilor.

Sicriul Reginei va fi transportat cu avionul de pe aeroportul din Edinburgh la RAF Northolt marţi după-amiază, înainte de a fi dus la Londra. Spaţiul aerian din Edinburgh va fi închis pentru o perioadă, ceea ce înseamnă că unele servicii de pasageri care urmau să sosească sau să plece au trebuit să fie anulate sau reprogramate.

Andy Byford, comisarul pentru transport al TfL, a declarat că, deşi au fost programate servicii normale la metroul londonez, "este posibil să existe modificări şi devieri pe termen scurt ca urmare a numărului mare de persoane care călătoresc".

Unele staţii de metrou vor fi mai aglomerate decât în mod normal, a precizat TfL, fiind aşteptate unele perturbări din cauza închiderii temporare a unor staţii sau a modificării traseelor normale în interiorul şi în jurul staţiilor. Oamenii au fost sfătuiţi să evite, dacă este posibil, staţia de metrou Green Park şi să folosească alte staţii, cum ar fi Victoria, Piccadilly Circus şi St James' Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mii de persoane au stat la cozi kilometrice pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a, în Scoţia. Milioane de britanici ar urma să vină la Londra pentru înmormântare