Antena Meniu Search
x

Video Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Catedrala St. Giles. Regele Charles a mers pe jos în procesiune, îmbrăcat în costum militar

Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Catedrala St Giles, unde sicriul regretatului monarh va rămâne timp de 24 de ore înainte de a pleca spre Londra, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 13:20

Vezi și

Înainte de asta va avea loc o slujbă de mulțumire care va dura aproximativ o oră.

Regele Charles al III-lea, care a condus în costum militar această călătorie emoționantă, și cei trei frați ai săi vor intra în catedrală - la fel vor proceda şi Camilla Regina Consoartă, Sophie, Contesa de Wessex și viceamiralul Sir Tim Laurence.

Funeraliile Reginei vor avea loc pe 19 septembrie

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul Reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial.

Pe acelaşi subiect

În timpul ceremoniei, publicul va avea ocazia să viziteze Westminster Hall pentru a aduce un omagiu Reginei

În dimineaţa zilei de luni, 19 septembrie, se va încheia perioada de veghe, iar sicriul va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După funeraliile de stat, sicriul va fi transportat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch.

De la Wellington Arch, sicriul se va deplasa la Windsor şi, odată ajuns acolo, sicriul de stat se va deplasa în procesiune până la Capela St. George, Castelul Windsor, prin Long Walk. O slujbă de înmormântare va avea loc apoi în Capela St George's.

O perioadă de "doliu regal" începe de acum şi va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a căror dată va fi confirmată "la momentul potrivit", a anunţat vineri Palatul Buckingham

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Catedrala St. Giles. Regele Charles a mers pe jos în procesiune, îmbrăcat în costum militar