Antena Meniu Search
x

Miliardarul Richard Branson, concert umanitar uriaș la granița Venezuelei

Criza din Venezuela face noi victime. Două persoane au murit şi peste 20 au fost rănite după ce soldaţii venezueleni au deschis focul asupra unui grup de indigeni, la graniţa cu Brazilia. Indigenii încercau să oprească militarii veniţi să închidă un punct de trecere a frontierei, la ordinul preşedintelui, considerat nelegitim, Nicolas Maduro.

de Redactia Observator

la 23.02.2019, 12:54

Vezi și

Criza din Venezuela face noi victime. Două persoane au murit şi peste 20 au fost rănite după ce soldaţii venezueleni au deschis focul asupra unui grup de indigeni, la graniţa cu Brazilia. Indigenii încercau să oprească militarii veniţi să închidă un punct de trecere a frontierei, la ordinul preşedintelui, considerat nelegitim, Nicolas Maduro. La o altă frontieră a ţării, în Columbia, miliardarul Richard Branson a organizat un mare concert în aer liber, în beneficiul venezuelenilor ameninţaţi de foamete, pe fondul unei crize economice fără precedent.

Peste 200.000 de oameni au asistat la concertul organizat de Richard Branson la graniţa dintre Columbia şi Venezuela. Mulţi spectatori erau venezueleni alungaţi din ţara lor de sărăcia provocată de criză. Alţii au trecut frontiera pe căi ocolite pentru a asista la concert.

Concertul a avut loc în oraşul unde sunt depozitate mari cantităţi de ajutoare umanitare, trimise din străinătate pentru Venezuela. Regimul lui Nicolas Maduro nu permite intrarea lor în ţară, pe motiv că ar fi vorba doar de un pretext pentru înlăturarea sa. Pe scenă s-au aflat vedete din Venezuela şi alte ţări latino-americane, care i-au cerut lui Maduro să deschidă graniţa.

La concert a asistat şi Juan Guaido, liderul opoziţiei recunoscut de comunitatea internaţională ca preşedinte interimar al Venezuelei. El a trecut pe ascuns graniţa, după ce regimul i-a interzis să iasă din ţară. 

La câteva sute de metri, dincolo de graniţă, regimul lui Maduro a organizat la rândul său un festival muzical, ca o replică la concertul lui Branson. Dar nu au participat mai mult de câteva sute de spectatori, mulţi aduşi cu autocarele din capitală. 

Din nefericire, conflictul politic din Venezuela a luat şi aspecte violente. La graniţa cu Brazilia, forţele de securitate au deschis focul asupra unor indigeni care încercau să blocheze închiderea frontierei, ordonată de Maduro. Cel puţin două persoane au fost ucise. Ele se adaugă la zecile de victime ale reprimării protestelor din ultimele luni, faţă de regimul lui Maduro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Miliardarul Richard Branson, concert umanitar uriaș la granița Venezuelei