Antena Meniu Search
x

Milioane de chinezi din Chongqing au aşteptat la coadă, în temperaturi caniculare, să se testeze pentru Covid. Mulți au fost chemați prin SMS

Metropola chineză Chongqing a organizat o testare Covid în masă în zona centrală. Milioane de locuitori au fost obligaţi să aştepte ore în şir în soare la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, în timp ce pompierii se luptau să stingă incendiile forestiere din apropiere, scrie News.ro.

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 15:31

Milioane de chinezi din metropola Chongqing au aşteptat la coadă, în temperaturi caniculare, să se testeze pentru Covid
Milioane de chinezi din metropola Chongqing au aşteptat la coadă, în temperaturi caniculare, să se testeze pentru Covid - Twitter

Măsurile stricte anti-Covid adoptate de autorităţile din Chongqing pentru a limita un focar în curs de dezvoltare reprezintă doar una dintre problemele întâmpinate de locuitorii, pe lângă caniculă, o secetă severă şi incendii puternice.

Chongqing a raportat miercuri 40 de cazuri de Covid, cu un total de 146 de cazuri de la jumătatea lunii august. Autorităţile au instruit cele peste 10 milioane de locuitori din cartierele centrale să facă teste de Covid obligatorii miercuri, când cea mai ridicată temperatură din Chongqing a depăşit 40 de grade Celsius.

Peste 3.800 de puncte de testare temporare au fost amenajate în districtele centrale. Fotografiile de pe reţelele sociale chineze arată locuitorii care aşteaptă la cozi lungi, unii dintre ei leşinând din cauza căldurii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni așteaptă la coadă pentru a fi testați

Într-unul din videoclipuri se poate observa o stradă plină de sute de oameni care aşteaptă la coadă să se testeze, majoritatea purtând măşti şi alţii făcându-şi vânt pentru a se răcori. Pe fundal se poate vedea fumul negru cauzat de incendiile forestiere din apropiere.

”Sunt 43 de grade, oamenii din Chongqing au ajuns la limita răbdării”, a spus un locuitor al oraşului pe Weibo, platforma chineză similară Twitter-ului.

Pentru a se asigura că locuitorii vin să se testeze, autorităţile au activat codul portocaliu pe telefoanele mobile ale tuturor locuitorilor din centrul metropolei. Codurile vor deveni verzi numai după ce vor finaliza testele Covid.

Libertatea de mişcare este stabilită în China de codul verde. Ţara a instituit un sistem de coduri de culori impus de guvern menit să menţină sub control virusul.

Locuitorii care nu au fost testaţi nu vor avea voie să participe la adunări, întâlniri sau activităţi publice şi nici nu pot intra în spaţii publice aglomerate, închise, potrivit autorităţilor.

Localnicii, chemați la testare prin SMS-uri

Zeng Meng, 42 de ani, un locuitor al metropolei, a declarat că a primit un mesaj pe telefon prin care era înştiinţat că trebuie să facă un test Covid.

”Este deplorabil să forţezi peste 10 milioane de oameni să facă teste Covid la temperaturi atât de ridicate. Acest lucru nu este nici ştiinţific, nici rezonabil, nici legal”, a mai spus el.

Testarea a avut loc în timp ce mii de pompieri se luptau să oprească incendiile care au cuprins pădurile şi munţii din jurul oraşului în ultimele zile. Flăcările sunt vizibile noaptea din centrul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Milioane de chinezi din Chongqing au aşteptat la coadă, în temperaturi caniculare, să se testeze pentru Covid. Mulți au fost chemați prin SMS