Antena Meniu Search
x

Milioane de e-mailuri ale armatei SUA, cu informaţii sensibile, au ajuns pe mâinile unul aliat al Rusiei, în urma unui typo

Milioane de e-mailuri ale armatei americane au fost trimise în Mali, un aliat al Rusiei, în urma unei erori. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 10:03

Vezi și

În loc să tasteze domeniul MIL, comun adreselor de e-mail militare ale Statelor Unite, persoana responsabilă a scris ML, specific ţării din Africa de Vest.

Unele mesaje ar fi conținut informații sensibile, cum ar fi parole sau fișe medicale, dar nu făceau parte din categoria documentelor clasificate. Primele erori de acest fel au fost sesizate în urmă cu 10 ani. Pentagonul a declarat, de asemenea, că a luat măsuri pentru a rezolva problema. 

Purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a precizat într-o conferinţă de presă că niciunul dintre e-mailurile care au ajuns la aceste conturi din Mali nu a plecat dintr-un cont oficial al armatei SUA. Dacă un e-mail este trimis, în urma unei greşeli de scriere, către un cont cu terminaţia .ml în loc de .mil, acel mesaj este returnat, a menţionat Singh.

"Niciunul dintre e-mailurile despre care am informat nu provine dintr-un cont al Departamentului Apărării", a insistat purtătorul de cuvânt adjunct, adăugând că personalul Departamentului Apărării este "întotdeauna" îndemnat să nu-şi folosească conturile personale pentru corespondenţa oficială.

Pe acelaşi subiect

Comunicațiile militare care sunt marcate „clasificate” și „secrete” sunt transmise prin sisteme IT separate, ceea ce face puțin probabil ca acestea să fie compromise accidental, potrivit actualilor și foștilor oficiali americani, scrie BBC.

Însă Steven Stransky, un avocat care anterior a lucrat ca consilier principal al Diviziei de Informații din cadrul Departamentului de Securitate Internă, a transmis că și informațiile aparent inofensive s-ar putea dovedi utile adversarilor, mai ales dacă includ detalii despre personalul armatei SUA.

„O entitate străină ar putea întocmi dosare despre propriul nostru personal militar, cu scopul de a-i spiona, sau ar putea încerca să-i determine să dezvăluie informații în schimbul unui beneficiu financiar”, a explicat Stransky. „Este cu siguranță o informație pe care o poate folosi un guvern străin”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Milioane de e-mailuri ale armatei SUA, cu informaţii sensibile, au ajuns pe mâinile unul aliat al Rusiei, în urma unui typo