Antena Meniu Search
x

Video Militanţii Hamas au făcut un adevărat spectacol din eliberarea ostaticilor. Unul dintre luptători le-a cerut să pară mai veseli

Război Israel - Hamas. Cinci ostatici cu origini româneşti au fost eliberaţi aseară de Hamas. Printre ei, o mamă şi fiicele ei gemene de 3 ani. Cu toţii au reuşit să scape din mâinile teroriştilor după aproape două luni de captivitate. Alţi 10 ostatici ar putea reveni acasă, în Israel, după ce armistiţiul a fost prelungit cu încă două zile.  

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 22:04

Vezi și

Printre persoanele eliberate de Hamas sunt Sharon Aloni Cunio, şi fiicele ei, gemenele Emma şi Yuli în vârstă de numai 3 ani. Sharon este fiica unui român şi a fost răpită împreună cu familia pe 7 octombrie. Soţul ei e în contiuare în mâinile Hamas, în timp ce sora ei, Daniela, şi fiica acesteia, Emilia, au fost eliberate vineri, în prima zi de armistiţiu. 

Au mai scapat din teroare soţia şi fiicele unui alt ostatic cu origini româneşti, Ronen Engel. El este în continuare ţinut prizonier. Este diabetic şi dependent de insulină şi nimeni nu ştie dacă are acces la tratament. 

  • Dani Engel, fratele românului răpit în Israel: Pe Facebook-ul fratelui meu am găsit o postare cum că Hamas părea că filmează ce se întâmplă cu telefonul lui şi au urcat pe Facebook. Am înţeles că l-au luat. După ce am văzut ce le-au făcut oamenilor este foarte greu să mai ai speranţă, dar îmi spun în fiecare secundă că trebuie să am speranţă. Nu pot să gândesc altfel, îmi doresc foarte mult să-mi văd fratele înapoi, pe Yuval, Mika şi Karina. 

Militanţii Hamas au făcut un adevărat spectacol din eliberarea ostaticilor

Pe acelaşi subiect

Au publicat un montaj de televiziune, iar in imagini se vede cum terorişti înarmaţi până-n dinţi, cu feţele acoperite cu cagule i-au condus către ambulanţele Crucii Roşii. Ca regia să fie completă, unul dintre luptători le cere să pară mai veseli. 

În Israel, camerele au filmat momente emoţionante. Fraţii Oriya, Yuval şi Efri, eliberaţi sâmbătă de Hamas, au avut parte de o surpriză la spital. Ei au primit în dar un câine care să-i ajute să treacă mai repede peste traume.  

Liber este şi Eitan, băiatul de 12 ani pe care Hamas l-a obligat să apară într-un clip din captivitate. Mătuşa lui a povestit momentele cumplite prin care a trecut băiatul. 

  • Deborah Cohen, mătuşa unui copil răpit: Eitan a asistat la multe orori acolo. Hamas l-a obligat să vadă filme de groază. De câte ori unul dintre copii plângea îl ameninţau cu arma. 

Alţii copii, eliberaţi de Hamas, se întorc la o realitate dură. Noam și Alma Or au aflat că mama lor a fost ucisă de terorişti, iar tatăl lor este dat dispărut. 

Cel puţin 170 de oameni rămân în continuare ostatici în Gaza

Printre ei şi bebeluşul Kfir, în vârstă de numai 10 luni, pe care Hamas ar fi refuzat să-l elibereze, susţine Israelul. Împreună cu mama lui şi fratele de patru ani, el ar fost predat unei alte grupări teroriste şi dus în oraşul Khan Younis. 

Între timp, directorul CIA vrea să prelungească armistiţiul pe o perioadă mai lungă şi va discuta cu şeful Mossad şi cu premierul Qatarului, cel care a intermediat negocierile. 

  • John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA: Abordarea pe care o adoptăm cu Israelul și, sincer, cu partenerii noștri din regiune funcționează. Oamenii care au nevoie de ajutor îl primesc. Luptele au luat o pauză. Ostaticii sunt eliberaţi, americanii sunt eliberaţi.

Deocamdată, armistiţiul a fost prelungit până mâine dimineaţă, timp în care vor mai avea loc două schimburi de prizonieri. Premierul Netanyahu e decis însă să revină la lupte după ce recuperează cât mai mulţi ostatici. 

  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vrem să ne asigurăm că ameninţarea asta nu mai apare din Gaza, că nu va mai exista un regim care încurajează, educă sau plăteşte pentru terorism. 

La schimb pentru cei 51 de ostatici eliberaţi, din închisorile israeliene au ieşit 150 de prizonieri palestinieni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Militanţii Hamas au făcut un adevărat spectacol din eliberarea ostaticilor. Unul dintre luptători le-a cerut să pară mai veseli