Antena Meniu Search
x

Ministerul rus de Externe a anunțat retragerea efectivă a Ucrainei de la negocierile pentru pace

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu au loc "sub nicio formă", deoarece Kievul s-a retras efectiv din procesul de negocieri, a declarat marți ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko. Război Rusia - Ucraina, ziua 83 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.05.2022, 18:37

Ministerul rus de Externe a anunțat retragerea efectivă a Ucrainei de la negocierile pentru pace
Ministerul rus de Externe a anunțat retragerea efectivă a Ucrainei de la negocierile pentru pace - Profimedia

"Nu, negocierile nu sunt în desfășurare. Ucraina practic s-a retras din procesul de negociere", a declarat Andrei Rudenko, potrivit agenției Interfax.

Rudenko a subliniat că negocierile nu sunt purtate „sub nicio formă”.

La începutul lunii mai, Vladimir Medinski, consilierul președintelui Federației Ruse, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina nu s-au oprit, ci că ar avea loc la distanță. 

Oficial ucrainean: Orice negocieri cu Rusia sunt „suspendate” din cauza mentalității Moscovei

Pe acelaşi subiect

Negocierile cu Rusia pentru rezolvarea conflictului au fost suspendate, pentru că "Moscova este încă în mentalitatea ei stereotipă", a declarat Mihailo Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

Podolyak a respins, de asemenea, orice concesii teritoriale.

"Războiul nu se va încheia dacă dăm acolo unele dintre teritoriile noastre. Acest lucru nu este acceptabil pentru Ucraina și nu va fi acceptat de societatea ucraineană. Minsk-2 ar putea fi semnat de un alt președinte. Președintele Zelenski nu îl va semna. Pentru că orice Minsk-2 este o amânare a războiului, chiar mai distructivă”, a spus Mihailo Podolyak.

Volodimir Zelenski: "Dorința Ucrainei de a negocia scade cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol"

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de armata rusă, declara, în urmă cu câteva zile președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat studenților universitari francezi.

"Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu. Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică", a spus Zelenski, potrivit CNN.

Președintele ucrainean și-a exprimat, de asemenea, convingerea că țara sa va câștiga războiul și va recupera toate teritoriile care aparțin Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ministerul rus de Externe a anunțat retragerea efectivă a Ucrainei de la negocierile pentru pace