Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin se implică personal în războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a implicat atât de personal în războiul din Ucraina încât ia decizii operaționale și tactice la nivel de colonel sau general de brigadă, scrie The Guardian, citând surse occidentale. Război Rusia - Ucraina, ziua 83.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 15:09

Vladimir Putin se implică personal în războiul din Ucraina
Vladimir Putin se implică personal în războiul din Ucraina - Profimedia Images

Liderul rus contribuie la determinarea mișcării unităților în Donbas, susțin mai multe surse occidentale, în condițiile în care, săptămâna trecută, armata rusă a suferit o înfrângere rușinoasă în timp ce au încerca să traverseze un râu din estul Ucrainei.

Vladimir Putin colaborează îndeaproape cu generalul Valeri Gherasimov, comandantul forțelor armate ruse, spre deosebire de afirmațiile făcute de Ucraina săptămâna trecută, potrivit cărora șeful militar ar fi fost înlăturat din cadrul operațiunii.

"Credem că Putin și Gherasimov sunt implicați în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aștepta în mod normal să fie luat de un colonel sau un general de brigadă”, a declarat o sursă militară, referindu-se la bătălia în curs din estul Ucrainei.

Igor Strelkov, un blogger militar rus, susține că eșecurile rusești de până acum nu sunt surprinzătoare, deoarece intențiile comandamentului rus sunt atât de evidente pe parcursul operațiunilor, încât trupele ucrainene știu exact cum să reacționeze. Totodată avertizează că trupele ruse luptă până la epuizare sub "reguli dictate de inamic”. 

Pe acelaşi subiect

Ben Barry, un fost general de brigadă din armata britanică, spune că "un lider de stat ar trebui să aibă lucruri mai bune de făcut decât să ia decizii militare. Ar trebui să pună la punct o strategie politică". 

Filmul celei mai mari umilințe suferite de ruși în Ucraina

Încercarea ruşilor de a traversa săptămâna trecută râul Doneţ din nord-estul Ucrainei este considerat unul dintre cele mai umilitoare momente pentru armata Kremlinului, de la startul războiului din Ucraina. 

Potrivit The New York Times, estimările bazate pe dovezile disponibile public sugerează că peste 400 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în acel episod, deşi unele surse ucrainene vorbeau de două batalioane tactice pe baza pozelor cu vehicule militare distruse sau abandonate în albia și pe malurile apei. 

Imaginile din satelit arată că artileria ucraineană a distrus mai multe poduri de pontoane rusești și a devastat o concentrare importantă de trupe și echipamente rusești pe malurile râului. Institutul pentru Studiul Războiului, citând analize bazate pe imaginile disponibile publicului, susține că ar fi vorba de până la 485 de soldați ruși uciși și răniți și peste 80 de echipamente militare distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin se implică personal în războiul din Ucraina