Antena Meniu Search
x

Ministrul german al apărării nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe în Siria

Ministrul german al apărării Ursula von der Leyen nu a exclus joi, la Roma, în cursul unei întrevederi cu omologul său italian Roberta Pinotti, posibilitatea trimiterii de trupe germane în Siria

Ministrul german al apărării Ursula von der Leyen nu a exclus joi, la Roma, în cursul unei întrevederi cu omologul său italian Roberta Pinotti, posibilitatea trimiterii de trupe germane în Siria, relatează DPA.

Totuși, orice participare a armatei germane va depinde de o rezoluție ONU, a precizat Ursula von der Leyen.

'Apoi vom discuta în guvern și parlament forma participării noastre', a explicat oficialul german, referindu-se la procesul politic început la Viena și la eforturile Franței de a pregăti o rezoluție ONU.

'Dacă acest proces politic, după cum s-a sperat, conduce la o rezoluție ONU, Germania își va face datoria', a menționat von der Leyen.

În ceea ce privește o posibilă desfășurare de forțe militare după un atac terorist în Germania, ministrul german a apreciat că situația legală actuală permite o astfel de folosire a forțelor germane 'în caz de catastrofă'.

Cei doi responsabili au vizitat cartierul general din Roma al Misiunii europene împotriva traficului de persoane în Marea Mediterană, EUNAVFOR MED, care luptă împotriva traficanților, în special cei din Libia.

De la începerea celei de-a doua faze a misiunii, la 7 octombrie, trupele au fost autorizate să acționeze direct împotriva bărcilor de traficanți în apele internaționale și să-i aresteze pe presupușii infractori. Totuși, ambarcațiunile EUNAVFOR MED salvează oameni din mare. Von der Leyen a calificat misiunea EUNAVFOR MED drept 'un succes'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ministrul german al apărării nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe în Siria