Antena Meniu Search
x

MINUNE! Primul copil DIN LUME care a suferit un DUBLU TRANSPLANT de mâini se bucură acum de o copilărie normală! Chinurile INIMAGINABILE prin care a trecut micuţul!

Primul copil din lume care a beneficiat de un dublu transplant de mâini pare să se descurce excelent! Are 9 ani şi pe zi ce trece evoluează tot mai bine! Se îmbracă singur, poate să scrie, să mânânce, ba chiar joacă şi baseball, potrivit theguardian.com

Primul copil din lume care a beneficiat de un dublu transplant de mâini pare să se descurce excelent! Are 9 ani şi pe zi ce trece evoluează tot mai bine! Se îmbracă singur, poate să scrie, să mânânce, ba chiar joacă şi baseball, potrivit theguardian.com

Sunt lucruri normale pentru un micuţ de vârsta lui, însă Zion Harvey, fără transplantul de mâini nu s-ar fi putut bucura de copilărie ca oricare alt băieţel. Una din imaginile din galeria foto de mai sus îl suprinde pe micuţ în timp ce aruncă mingea, în cadrul unui meci de baseball.

A dus o luptă grea până acolo, iar cu sprijinul unei echipe de medici inimoşi şi o poftă de viaţă incredibilă, a reuşit!

La vârsta de doar doi ani, Zion a făcut o infecţie care i-ar fi putut pune viaţa în pericol, iar medicii au decis să îi amputeze mâinile şi picioarele, pentru a-l salva. Dacă pentru picioare există proteze, mâinile au fost mai greu de înlocuit. 

Mai mulţi specialişti din Philadelphia au fost de acord să încerce pentru Zion un dublu transplant de mâini, operaţie pe care nu o mai suferise niciun copil atât de mic. Micuţul a primit astfel mâinile unui alt băieţel, care murise. 

În iulie 2015 a fost operat, intervenţia s-a încheiat cu succes, iar apoi a urmat o adevărată bătălie, trebuind să lucreze îndelung pentru ca membrele sale să devină funcţionale.

A putut să îşi miste degetele la numai câteva zile de la operaţie. A trebuit să aştepte apoi ca creierul său să dezvolte căi neuronale care să îi permită controlul mâinilor, medicii asigurându-l că membrele vor creşte odată cu el. Acum se bucură de o viaţă normală, putând să scrie, să mănânce şi să se îmbrace singur. 

Nu au lipsit însă complicaţiile. Organismul a respis de opt ori transplantul, Zion suferind nenumărate infecţii după transplant.

A trecut, din fericire, cu bine peste toate obstacolele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » MINUNE! Primul copil DIN LUME care a suferit un DUBLU TRANSPLANT de mâini se bucură acum de o copilărie normală! Chinurile INIMAGINABILE prin care a trecut micuţul!