Antena Meniu Search
x

Minunile din Buenos Aires!

Capitala Argentinei este cea mai mare aglomerare urbana dupa Sao Paolo din Brazilia, un oras cu o populatie de 12 milioane de locuitori.

Vezi și

Capitala Argentinei este cea mai mare aglomerare urbana dupa Sao Paolo din Brazilia, un oras cu o populatie de 12 milioane de locuitori. 

Dupa ce treci de căldură şi umezeala, vă spun asta pentru că aici 26 de grade se simt vreo 30, şi te hotărasti sa iei orasul la pas, vei descoperi o combinatie intre o arhitectura care iti da senzatia ca te plimbi prin Paris şi locuitori care par toţi italieni. Buenos Aires este numit Parisul Americii Latine. Un oras aerisit, fara blocaje in trafic .

Sa nu uitam ca sunt 12 milioane de locuitori, cu autobuze zgomotoase si terase pe trotuare. Sunt multe lucruri dragute sau interesante, dar un punct de atractie al Buenos Airesului il reprezinta Caminito. Un cartier, gen Drumul Taberei, intemeiat de emigrantii italieni care lucrau in port. Aici sunt cateva stradute cu case colorate, împodobite din loc in loc cu mândriile ţării - gen Maradona sau Eva Perón, facute din ceara si amplasate pe la balcoane sau ferestre. Bineinteles, contra cost, te poti poza cu ele.

In genere, e un oras verde, un port ingrijit si bine speculat din punctul de vedere al turismului. E de vizitat celebra lalea de inox care noaptea se inchide, podul femeii - care se da la o parte, pentru a lasa sa treaca ambarcatiunile mari, Parlamentul, Casa Rosada, Congresul, cimitirul Recoleta, locul unde e inmormantata Evita, scumpul Palermo, gradina botanica, bisericutele romano-catolice …etc. Din toate povestile auzite şi traite este un oras pe care il descoperi în 4 zile dupa un zbor de 18 ore, fara transferuri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Minunile din Buenos Aires!