Antena Meniu Search
x

MIRACOLUL unui român care şi-a revenit după O LUNĂ DE COMĂ PROFUNDĂ. Tânărul, rugbist de succes în Italia, fusese călcat de maşină (VIDEO)

Drama lui Mihai Ciju a început în urmă cu o lună. Tânăra speranţă a rugby-ului italian şi student la Facultatea de Psihologie din Parma, a fost călcat de maşină, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2016. Tragedia a avut loc în timp ce se întorcea cu prietenul său, Umberto Orsenigo, dintr-un club.

Vezi și

Drama lui Mihai Ciju a început în urmă cu o lună. Tânăra speranţă a rugby-ului italian şi student la Facultatea de Psihologie din Parma, Mihai a fost călcat de maşină, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2016. Tragedia a avut loc în timp ce tânărul de origine română se întorcea cu prietenul său, Umberto Orsenigo, dintr-un club. 

Realizând că Mihai a fost grav rănit, Umberto a început să-i acorde primul ajutor. A fost gestul care i-a salvat viaţa. Ulterior, ambulanţa l-a transportat la spitalul de urgenţă din Parma, acolo unde Mihai a început adevărata luptă pentru viaţă.

După o lună de comă, sprijinit de familie şi prieteni, tânărul de origine română a deschis în sfârşit ochii. De atunci, Mihai nu a renunţat nicio clipă la luptă. Şi nici la dorinţa de a se întoarce în sport. Procesul va fi lung, însă cel mai important pas a fost făcut.

Pe acelaşi subiect

Ieri dimineaţă, tânărul a fost transferat la spitalul San Sebastian, pentru a începe recuperarea musculară. A fost însoţit de echipa unei televiziuni locale. 

"Mă simt clar mai bine. Dar aş putea să fiu şi mai bine. Vreau să încep recuperarea ca să pot să stau din nou în picioare. Acela e primul pas, practic. Apoi, încet încet să revin la stadiul în care eram eu, poate chiar şi mai bine", le-a mărturisit Mihai jurnaliştilor. 

Tânărul din România glumeşte şi este fericit. Lângă el a stat, în toată această perioadă, mama lui, Daniela Ciju, şi iubita, Martina Pagani. 

"Medicii mi-au spus că nu au văzut niciodată o persoană care să se recupereze atât de repede. În ultimele două săptămâni am progresat foarte mult, însă mai durează", a mai spus Mihai, care a ţinut neapărat să îi mulţumească prietenului său, Umberto, cel care i-a salvat viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » MIRACOLUL unui român care şi-a revenit după O LUNĂ DE COMĂ PROFUNDĂ. Tânărul, rugbist de succes în Italia, fusese călcat de maşină (VIDEO)