Antena Meniu Search
x

MISTERUL din jurul asasinării lui John F. Kennedy, pe cale de a fi deslușit. Documente TOP SECRET vor fi declasificate din ordinul lui Trump

Misterul din jurul asasinării fostului președinte american John F. Kennedy ar putea fi, în sfârșit, risipit după mai bine de 50 de ani

Misterul din jurul asasinării fostului președinte american John F. Kennedy ar putea fi, în sfârșit, risipit după mai bine de 50 de ani, ca urmare a deciziei președintelui Donald Trump de a permite declasificarea ultimelor documente rămase secrete.

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat, într-o postare pe Twitter, că va permite pe 26 octombrie declasificarea dosarelor referitoare la asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy, care se află în Arhivele Naţionale ale SUA.

Este vorba despre 3.000 de documente rămase secrete, în timp ce peste 30.000 au fost deja făcute publice însă într-o variantă cenzurată.

Pe acelaşi subiect

"Ultimul lot de dosare conține 3.000 de fișiere, și fiecare dintre aceste fișiere ar putea conține sute de documente individuale. Unul dintre aceste ar putea fi o notă scrisă de Jackie Kennedy, după crimă, legat de planurile privind funeraliile. Este posibil să conțină și o serie de referințe la călătoriile făcute de Oswald în Mexico City în septembrie 1963, cu două luni înainte de uciderea lui Kennedy", se arată într-un articol apărut în The Independent.

Congresul a decis în 1992 că documentele referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor fi făcute publice în termen de 25 de ani, dacă preşedintele nu decide că ar putea afecta securitatea naţională.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte american. JFK a fost împuşcat în 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas, cel considerat vinovat de asasinarea sa fiind Lee Harvey Oswald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » MISTERUL din jurul asasinării lui John F. Kennedy, pe cale de a fi deslușit. Documente TOP SECRET vor fi declasificate din ordinul lui Trump