Antena Meniu Search
x

Moment istoric in Olanda: Regina Beatrix a abdicat

Moment istoric, astazi, in Olanda. Dupa 33 de ani de domnie, cea mai lunga din istoria Regatului, regina Beatrix a abdicat in favoarea fiului cel mare, Willem-Alexander

Vezi și

Regina Beatrix a fost intampinata cu urale si aplauze de catre olandezii veniti cu sutele de mii la Amsterdam, pentru a fi martorii evenimentului istoric.

Suverana Olandei a semnat actul prin care renunta oficial la tron in favoarea fiului ei, Willem-Alexander, poreclit si regele Pils. Mostenitoarea lui directa a devenit astfel fiica mai mare, Catharina-Amalia, in varsta de noua ani. Dupa semnarea actului de abdicare, noul rege al Olandei a iesit la balconul Palatului din Amsterdam, insotit de familie. Au intonat cu totii imnul national.

Piata din fata Palatului Regal din Amsterdam a fost arhiplina. Supusii au venit imbracati in haine portocalii, culoarea oficiala a tarii. Sunt 123 de ani de cand Regatul Tarilor de Jos nu a mai avut un rege. Dupa abdicare, regina Beatrix va avea titlul de printesa. Ea si-a luat ramas-bun de la supusi inca de ieri printr-un discurs difuzat de televiziunile din Tara Lalelelor. “Am convingerea ca Willem-Alexander se va dedica, cu loialitate si daruire, indeplinirii responsabilitatilor sale, intocmai unui rege bun”, a spus, ieri, regina Beatrix.

Spre seara, regina a dat si un banchet cu aceasta ocazie, la care au participat reprezentantii familiilor regale din toata Europa. Au iesit in evident, prin prestanta si tinute, Printul Charles al Marii Britanii si sotia sa Ducesa de Cornwall precum si Printul mostenitor al Spaniei si sotia lui printesa Letizia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Moment istoric in Olanda: Regina Beatrix a abdicat