Antena Meniu Search
x

Video Moment istoric. Regina Elisabeta a părăsit Buckingham pentru totdeauna. Prinţul William în uniformă, fratele Harry în civil, în spatele sicriului

Momente istorice în Marea Britanie. Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a a fost scos din Palatul Buckingham. Urmează o procesiune pe străzile Londrei, până la Westminster, acolo unde Suverana va rămâne până în ziua înmormântării. 

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 16:45

Vezi și

Sute de mii de oameni au venit să asiste la ceremonia de aproximativ 40 de minute. Din cortegiu fac parte Regele Charles și membrii familiei regale, printre care Prințul William și Prințul Harry, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Prințul Harry nu mai este un membru activ al Familiei Regale, după ce a luat decizia împreună cu soția sa Meghan în 2020 de a da un pas înapoi. Înaintea procesiunii, purtătorul de cuvânt al său a declarat: „Deceniul său de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poartă și cerem cu respect să se concentreze asupra vieții și moștenirii Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”.

Și Prințul Andrew nu mai este recunoscut ca un membru activ al Casei Regale. El și-a pierdut titlurile militare la începutul acestui an - cu puțin timp înainte de a soluționa un proces civil de agresiune sexuală în SUA, în care a negat orice faptă greșită.

Procesiuni impresionante la Londra

Pe acelaşi subiect

Sicriul Reginei, acoperit cu drapel şi însemnele regale, urmează să fie depus la Westminster Hall, pe catafalc. La ora locală 17:00, porţile Palatului vor fi deschise şi publicului larg. 

Sicriul este un model cu totul şi cu totul special, realizat acum mai bine de 30 de ani din lemn de stejar englezesc şi căptuşit cu plumb. Capacul va fi tras însă, iar publicul nu va putea vedea chipul Reginei. 

Ceremonia funerară de la Palatul Buckingham se va încheia cu o slujbă scurtă, de doar 20 de minute, condusă de Arhiepiscopul de Canterbury. Iar apoi, timp patru zile, milioane de supuşi îşi vor lua adio de la cea care a fost Regina Marii Britanii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Moment istoric. Regina Elisabeta a părăsit Buckingham pentru totdeauna. Prinţul William în uniformă, fratele Harry în civil, în spatele sicriului