Antena Meniu Search
x

Video Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Milioane de oameni, aşteptaţi să ajungă la Londra până la înmormântare. Peste 10.000 de poliţişti vor fi pe străzi, în fiecare zi

Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a ajuns, seara trecută, la Palatul Buckingham. Astăzi va fi mutat la Palatul Westminster, în cadrul unei procesiuni în care regele Charles al III-lea va parcurge distanţa pe jos. Sute de mii de oameni vor urmări ceremonia de pe străzile londoneze. Iar măsurile de securitate sunt draconice, mai ales că, luni, la înmormântare, sunt aşteptaţi sute de şefi de stat şi reprezentanţi ai familiilor regale din întreaga lume.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 14.09.2022, 07:47

Vezi și

Sicriul cu trupul neînsufleţit al suveranei a ajuns la Palatul Buckingham seara trecută şi va rămâne aici până în această după-amiază. Mii de oameni au aşteptat în ploaie sosirea cortegiului. 

A fost pur şi simplu minunat să fiu atât de aproape de Regină, dar şi trist în acelaşi timp. 

Mi-am dorit dintotdeauna să o întâlnesc pe Regină, deci pentru mine a fost cel mai bun lucru pe care puteam să-l fac. A fost frumos.

Astăzi, sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi mutat în Palatul Westminster

Pe acelaşi subiect

Regina a fost vegheată, peste noapte, de regele Charles al III-lea, sosit şi el la palat.

Astăzi, după ora 16.00, sicriul va fi mutat în Palatul Westminster în cadrul unei procesiuni în care regele şi fiii săi vor însoţi, pe jos, cortegiul funerar. Autorităţile se aşteaptă ca sute de mii de oameni să umple străzile Londrei pentru a fi martori la ceremonie. 

Cred că regina a fost un model demn de urmat. nu am avut alt monarh. Vreau să îi aduc un ultim omagiu să îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru ţara noastră. 

Am fost în forţele armate 42 de ani, am fost loial Reginei 42 de ani, e ca şi cum ai pierde un membru al familiei, o bunică. 

Milioane de oameni sunt aşteptaţi să ajungă în Londra

Milioane de oameni sunt aşteptaţi să ajungă în Londra în zilele până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu Suveranei lor vor aştepta la cozi şi 35 de ore, estimează autorităţile. Capitala a fost împânzită de poliţişti. Pe cer survolează constant elicoptere. Pe acoperişuri, lunetiştii aleg cele mai bune locuri de tragere. 

Peste 10.000 de poliţişti vor fi pe străzile Londrei în fiecare zi. În centru, cutiile poştale au fost demontate din motive de securitate, iar în acest moment sunt verificate şi sigilate gurile de canal. O repetiţie generală a funeraliilor Reginei a avut loc ieri dimineaţă, înainte de răsăritul Soarelui. Mii de soldaţi îmbrăcaţi în uniforme de ceremonie au parcurs ruta cortegiului funerar. Nimeni nu a avut voie pe străzile din jurul Palatului Buckingham. 

Sute de şefi de stat, regi şi regine din întreaga lume sunt așteptați să participe la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

2000 de oficiali, şefi de stat, regi şi regine din întreaga lume sunt așteptați să participe la înmormântarea de lunea viitoare. Alături de lideri precum Joe Biden şi Recep Tayip Erdogan, se vor afla şi preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, dar şi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române şi Alteța Sa Regală Principele Radu. Nu au fost invitaţi la funeraliile regale Vladimir Putin, preşedintele Belarusului şi cel din Myanmar. Marii lideri ai lumii au fost rugaţi, pe cât posibil, să vină cu avioane comerciale, căci nu e loc pentru toate aeronavele private pe aeroporturile de la Londra. De asemenea, ei vor fi rugaţi să îşi lase maşinile oficiale într-o parcare din vestul Londrei şi vor fi duşi la Westminster Abbey în autocare speciale cu escortă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Milioane de oameni, aşteptaţi să ajungă la Londra până la înmormântare. Peste 10.000 de poliţişti vor fi pe străzi, în fiecare zi