Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moment jenant pentru Viktor Orban, în Parlamentul European. Un activist i-a aruncat în faţă un teanc de bani falşi

Moment jenant pentru premierul maghiar, aflat în vizită la Parlamentul European. Un activist a dat buzna în sală şi i-a aruncat lui Viktor Orban în faţă un teanc de bani falşi. Liderul de la Budapesta tocmai critica Uniunea Europeană. Apoi, el a spus că va deschide zeci de sticle de şampanie dacă Donald Trump va câştiga alegerile, un scenariu care îngrijorează Europa. 

de Redactia Observator

la 09.10.2024 , 07:58

Premierul maghiar Viktor Orbán și-a arătat încă o dată apropierea față de Donald Trump, marți, promițând să deschidă sticle de șampanie dacă acesta va fi ales în alegerile prezidențiale americane de pe 5 noiembrie, informează AFP.

"Ce vom face? Vom deschide o mulțime de sticle de șampanie!", a declarat liderul maghiar în cadrul unei conferințe de presă la Strasbourg, în contextul unei sesiuni plenare a Parlamentului European în fața căreia urmează să ia cuvântul miercuri.

Amintind că un summit al liderilor UE este planificat la Budapesta pe 7 noiembrie, la două zile după alegerile electorale din SUA, Viktor Orbán a considerat că acesta ar fi momentul ideal pentru a examina programul fostului președinte și candidat. Evocând promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt războiului din Ucraina, liderul naționalist maghiar a spus că UE ar trebui să se pregătească pentru sosirea sa.

Vezi și

"Noi, europenii, nu avem timp de pierdut. (...) Trebuie să ne gândim cât mai repede la următorii pași", a declarat Viktor Orbán.

Donald Trump îl citează în mod regulat pe liderul maghiar drept exemplu, considerându-l "un om puternic (...) un om dur, inteligent". Aparenta înțelegere dintre cei doi este de așa natură încât sloganul pentru cele șase luni ale președinției maghiare a UE este "Make Europe Great Again", inspirat în mod direct de sloganul "Make America Great Again" al lui Trump.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Moment jenant pentru Viktor Orban, în Parlamentul European. Un activist i-a aruncat în faţă un teanc de bani falşi