Antena Meniu Search
x

Momentul în care a fost găsit submarinul argentinian cu 44 de oameni, după un an (Video)

Momentul în care a fost găsit submarinul argentinian dispărut în urmă cu un an a fost filmat. 44 de oameni erau la bordul submersibilului militar.

Secvență de arhivă cu submarinul dispărut în Argentina
Submarinul ARA San Juan a fost găsit de echipajul navei Ocean Infinity - Reuters

Momentul în care a fost găsit submarinul argentinian dispărut în urmă cu un an a fost filmat. 44 de oameni erau la bordul submersibilului militar.

Descoperirea a fost făcută de o companie privată americană. După eșecul misiunii sale de căutare a submarinului, Argentina făcut apel la vasul Ocean Infinity.

Cu ajutorul unui ROV, vehicul submarin ghidat prin telecomandă, echipajul de pe Ocean Infinity a reușit să identifice submarinul, în largul coastelor Patagoniei.

Submersibilul se află la o adâncime de 907 metri, într-un canion submarin din Atlantic. Momentul descoperirii a fost filmat de ROV-ul ghidat de echipajul de pe Ocean Infinity.

Descoperirea submarinului amplifică însă scandalul izbucnit în urma dispariției, pe 15 noiembrie 2017. Rudele cer explicații autorităților argentiniene pentru cele întâmplate.

44 de oameni erau la bordul submarinului militar ARA San Juan, submersibil de fabricație germană, aflat în dotarea marinei argentiniene de la mijlocul anilor 80.

Pe 15 noiembrie, căpitanul vasului a raportat un scurtcircuit la o baterie, în urma unei infiltrații de apă. Inițial a spus că problema a fost sub control, însă, după câteva ore, s-a produs o explozie la bord. Anchetatorii cred că a fost vorba despre o explozie de hidrogen, acumulat în urma scurtcircuitului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Momentul în care a fost găsit submarinul argentinian cu 44 de oameni, după un an (Video)