Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Momentul în care avionul Bombardier se prăbuşeşte şi explodează în Nepal. Pilotul, singurul supravieţuitor

Momentul în care avionul model Bombardier CRJ 200 al companei Saurya Airlines s-a prăbușit și a luat foc în timp ce decola din capitala Nepalului, Kathmandu, a fost surprins de camerele de supraveghere. Aeronava cu 50 de locuri produsă de compania canadiană Bombardier nu efectua o cursă oficială, era dusă în vestul ţării pentru operaţiuni de mentenanţă. Transporta 17 angajați ai companiei aeriene, inclusiv personal tehnic, precum și doi membri ai echipajului. Pilotul este singurul supravieţuitor.

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 14:41

Cel puţin 18 persoane au murit miercuri într-un accident de avion în capitala nepaleză Kathmandu. Avionul, un Bombardier CRJ200, s-a prăbuşit şi a luat foc în timpul decolării. În aeronavă se aflau 19 persoane - doi membri ai echipajului şi 17 tehnicieni care trebuiau să ajungă în oraşul Pokhara pentru a repara un alt avion. "Doar comandantul a fost găsit în viaţă şi primeşte tratament la spital", a anunţat Tej Bahadur Poudyal, purtător de cuvânt al aeroportului internaţional Tribhuvan din Kathmandu.

Avion prăbuşit la decolare la Kathmandu

"Avionul era programat să intre de joi în mentenanţă timp de o lună... Nu este clar de ce s-a prăbușit", a declarat un oficial al Saurya Airlines, Mukesh Khanal, potrivit Reuters. 

Vezi și

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal şi are o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, potrivit site-ului companiei.

Pe acelaşi subiect

Imagini de televiziune au arătat pompierii încercând să stingă flăcările, şi fum negru şi gros ridicându-se spre cer. Alte imagini au arătat avionul zburând puţin deasupra pistei şi apoi înclinându-se înainte de a se prăbuşi. Potrivit oficialilor şi media, avionul era un Bombardier şi aparţinea companiei locale Saurya Airlines. Aeroportul a fost închis temporar după accident, au adăugat oficialii.

Momentul în care avionul Bombardier se prăbuşeşte şi explodează în Nepal. Pilotul, singurul supravieţuitor

Profimedia

 Pilotul, singurul supravieţuitor din 19 persoane

Nepalul a fost criticat pentru bilanţul nefericit în materie de siguranţă a zborurilor, aproape 350 de persoane pierzându-şi viaţa în accidente de avion sau elicopter în ţara himalayană începând din anul 2000.

Cel mai grav accident s-a petrecut în 1992, când un Airbus al Pakistan International Airlines s-a lovit de un versant în timp ce se apropia de Kathmandu. Au murit atunci 167 de oameni. Mai recent, cel puţin 72 au murit în ianuarie 2023 în accidentul unui avion al companiei Yeti, atribuit ulterior unei erori a piloţilor.

Momentul în care avionul Bombardier se prăbuşeşte şi explodează în Nepal. Pilotul, singurul supravieţuitor

Profimedia

Accidente aviatice produse în lume (cronologie 2023-2024)

2024:

  • 30 iunie - 3 persoane au murit în urma prăbuşiii unui avion de turism pe o autostradă din Franţa, în regiunea Parisului, după ce aparatul de zbor Cessna a lovit o linie de înaltă tensiune.
  • 11 iunie - Un avion militar rus s-a prăbuşit în Osetia de Nord, în Caucaz, în timpul unui zbor de antrenament, iar cei doi membri ai echipajului aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.
  • 21 mai - O persoană a murit şi alte câteva au fost rănite la bordul unui avion al Singapore Airlines, care a fost afectat de "turbulenţe puternice" în timpul unui zbor pe ruta Londra - Singapore şi a trebuit să fie redirecţionat spre Bangkok. La bord se aflau în total 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului.
  • 18 aprilie - Un elicopter militar kenyan s-a prăbuşit în vestul ţării, 5 soldaţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.
  • 8 martie - Doi soldaţi şi un agent de frontieră au murit după prăbuşirea elicopterului UH-72 Lakota la bordul căruia ei efectuau o misiune la graniţa dintre Mexic şi SUA, lângă Rio Grande City, în Texas.
  • 1 februarie - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste un parc de locuinţe mobile în Clearwater, Florida, în sud-estul SUA, provocând moartea mai multor persoane.

2023:

  • 29 noiembrie - Un avion Osprey al armatei americane s-a prăbuşit în ocean în apropierea insulei japoneze Yakushima cu 8 persoane la bord.
  • 28 septembrie - Un elicopter care survola insula grecească Evia lovită de furtună s-a prăbuşit în mare şi s-a scufundat, cu doi ocupanţi daţi dispăruţi.
  • 4 septembrie - 3 membri ai echipajului unui elicopter al marinei militare pakistaneze au murit, după ce aeronava lor s-a prăbuşit în sud-vestul Pakistanului. Forţele armate au anunţat că accidentul produs în timpul unui zbor de antrenament a avut cauze mecanice.
  • 17 august - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe o şosea din statul Selangor, în centrul Malaeziei, provocând moartea celor 8 persoane aflate la bord şi a 2 persoane aflate la sol.
  • 12 august - Un avion de luptă Su-30 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în exclava rusă Kaliningrad, cei doi piloţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.
  • 28 iulie - Un elicopter al armatei australiene s-a prăbuşit, toţi cei patru membri ai echipajului fiind daţi dispăruţi. Aparatul, un Taipan MRH-90 de fabricaţie europeană, s-a prăbuşit în largul insulei Hamilton, în statul Queensland din nord-estul ţării.
  • 24 iulie - 9 persoane, printre care 4 soldaţi, şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion civil pe aeroportul din Port Sudan, în estul Sudanului.
  • 18 iulie - 5 persoane au murit şi cel puţin alte 7 au fost rănite, când un avion de dimensiuni mici, de tip Cessna 208, care a căzut în timpul unei furtuni, s-a prăbuşit pe un hangar dintr-un aeroport în apropiere de Varşovia.
  • 30 aprilie - Două avioane ultrauşoare au intrat în coliziune în apropierea unui aerodrom din nord-estul Spaniei, cei 4 pasageri pierzându-şi viaţa.
  • 30 martie - 9 soldaţi au murit după ce două elicoptere ale armatei americane Black Hawk HH-60 ale Diviziei 101 Aeropurtate s-au prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în statul american Kentucky.
  • 26 februarie - 5 persoane aflate la bordul unui avion medical şi-au pierdut viaţa după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în statul Nevada, sud-vestul Statelor Unite.
  • 15 ianuarie - Cel puţin 67 persoane au murit într-un accident aviatic din Nepal, în care a fost implicat avionul companiei Yeti Airlines, ce efectua un zbor între Kathmandu şi oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.
  • 2 ianuarie - 4 persoane au murit şi altele 3 au fost grav rănite în urma coliziunii în zbor dintre două elicoptere, în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei.
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care avionul Bombardier se prăbuşeşte şi explodează în Nepal. Pilotul, singurul supravieţuitor