Antena Meniu Search
x

Momentul în care 2 palestinieni deschid focul şi ucid 3 israelieni într-o stație de autobuz din Ierusalim. Atacatorii au fost uciși de doi soldaţi şi un civil

Război Israel - Hamas. Atac armat în Ierusalim chiar în timp ce Israelul şi Hamas au prelungit armistițiul din Gaza cu o zi. Doi palestinieni au coborât joi dimineaţă dintr-o mașină și au deschis focul într-o stație de autobuz de la marginea Ierusalimului. Cel puțin trei persoane au murit și șase au fost rănite, a anunțat poliția israeliană. Atacatorii au fost împușcați mortal de doi militari israelieni aflați în afara programului și de un civil înarmat, care se aflau în zonă, potrivit presei israeliene. Hamas este considerată organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 11:31

Momentul în care 2 palestinieni deschid focul şi ucid 3 israelieni într-o stație de autobuz din Ierusalim. Atacatorii au fost uciși de doi soldaţi şi un civil
Momentul în care 2 palestinieni deschid focul şi ucid 3 israelieni într-o stație de autobuz din Ierusalim. Atacatorii au fost uciși de doi soldaţi şi un civil - Twitter

Atacul de joi a avut loc în timp ce armistiţiul dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza a intrat în a șasea zi. Camerele de supraveghere au surprins momentul atacului terorist de la intrarea în Ierusalim de joi dimineață. Imaginile publicate de presa israeliană arată doi barbaţi înarmați cu o pușcă de asalt M-16 și un pistol care deschid focul asupra mulţimii dintr-o staţie de autobuz. Victimele ucise au fost identificate ca fiind o femeie de 24 de ani, un rabin de 73 de ani, Elimelech Wasserman, și o femeie în vârstă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţia israeliană i-a numit pe cei doi atacatori "teroriști". Ei au fost identificați ca fiind doi frați palestinieni, Murad Namr, 38 de ani, și Ibrahim Namr, 30 de ani, care locuiesc în Ierusalimul de Est, iar, potrivit serviciului de securitate Shin Bet, erau membri Hamas iar, în trecut, au fost închiși pentru activități teroriste. 

"Doi teroriști au sosit cu o maşină la fața locului, aveau arme de foc, acești teroriști au deschis focul către civili din stația de autobuz și au fost ulterior neutralizați de forțele de securitate și de un civil din apropiere" a spus poliția israeliană. În maşina acestora, la percheziții, poliţiştii susţin că au găsit cantități mari de muniție.

Pe acelaşi subiect

Poliția a spus că doi soldați aflaţi în afara serviciului și un civil înarmat din zonă au răspuns la atac, ucigându-i pe cei doi teroriști. Ambasadorul american în Israel a condamnat "atacul terorist din această dimineață. Condamnăm fără echivoc un astfel de act de violență brutală".

3 morţi şi 6 răniţi după atacul din Ierusalim

O femeie de 24 de ani a fost ucisă pe loc. Un bărbat în vârstă și o altă femeie, care au fost răniți grav, au fost ulterior declarați morți la un spital din Ierusalim. Alte două persoane rănite sunt în stare gravă, trei în stare moderată iar una în stare bună, potrivit autorităţilor israeliene. Stația de autobuz unde s-a produs atacul a fost scena unui atac cu bombă acum aproape exact un an.

Israelul și Hamas au încheiat joi un acord de ultimă oră pentru a prelungi încetarea focului cu încă o zi. Asta le permite negociatorilor să continue discuţiile pentru un nou acord de eliberare a ostaticilor din Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni.

Armistițiul a permis şi intrarea de ajutor umanitar în Gaza în contextul în care o mare parte a teritoriului unde locuiesc 2,3 milioane de oameni a fost complet devastat[ de atacurile aeriene israliene, drept răzbunare pentru atacul Hamas din 7 octombrie. 

"Pauza operațională va continua" a anunţat armata israeliană joi cu câteva minute înainte ca armistițiul temporar să expire la ora locală 07.00. Hamas, care a eliberat miercuri 16 ostatici în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni, a declarat într-un comunicat că armistițiul va continua pentru a șaptea zi .

În timpul pauzei de șase zile de luptă, 97 de ostatici israelieni și străini au fost eliberați din Gaza de Hamas, în timp ce 210 palestinieni au fost eliberați din închisorile israeliene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Momentul în care 2 palestinieni deschid focul şi ucid 3 israelieni într-o stație de autobuz din Ierusalim. Atacatorii au fost uciși de doi soldaţi şi un civil