Antena Meniu Search
x

Momentul în care o dronă vine cu viteză spre nava rusă spion "Ivan Khurs" în Marea Neagră. Ucrainenii se laudă că au lovit-o, ruşii neagă

Război în Ucraina. Nava rusă spion "Ivan Khurs" ar fi fost lovită de o dronă ucraineană în Marea Neagră, cel puţin asta pare să arate o nouă înregistrare video, publicată de Ministerul Apărării de la Kiev care contestă declaraţiile Moscovei. Ruşii au anunţat miercuri că au reușit să respingă un atac ucrainean asupra ambarcațiunii. Filmarea ucrainenilor nu arată însă şi impactul, iar ruşii susţin că drona ucraineană nu a funcționat sau nu a detonat, dacă a existat un impact, pentru că nava "Ivan Khurs" plutește, nu a suferit daune și continuă să îndeplinească misiuni. În plus nu a fost transmis nici un semnal SOS în urma evenimentului.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 13:44

Vezi și

Imaginile distribuite de Ministerul ucrainean al Apărării pe rețelele de socializare joi și analizate de CNN par să arate momentul chiar înainte de impact. Filmarea realizată de o cameră amplasată pe o dronă arată cum aceasta se apropie cu viteză mare de nava spion rusă.

CNN a stabilit că nava din imagine este cel mai probabil "Ivan Khurs". Filmarea se întrerupe când drona se apropie la câțiva metri de navă. "Când nava de recunoaștere rusă Ivan Khurs s-a întâlnit cu o dronă ucraineană. Într-adevăr, o potrivire perfectă!", este mesajul publicat pe Twitter de Ministerul Apărării de la Kiev.

Miercuri, ministerul rus al Apărării a recunoscut atacul asupra navei de recunoaştere "Ivan Khurs", dar a spus că dronele nu au reușit să lovească nava. "Astăzi, la ora 5:30, forțele armate ale Ucrainei au făcut o încercare nereușită de a ataca nava Ivan Khurs a Flotei Mării Negre cu trei bărci cu motor fără pilot", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov.

"Toate bărcile inamice au fost distruse cu foc din armamentul standard al unei nave rusești, la 140 de kilometri nord-est de Bosfor". Ministerul rus al Apărării a distribuit și imagini care par să arate una dintre drone explodând după ce s-a tras asupra ei. "Nava Ivan Khurs a Flotei Mării Negre continuă să-și îndeplinească sarcinile", a adăugat Konașenkov.

Pe acelaşi subiect

Potrivit CNN, nu este clar ce s-a întâmplat după ce drona ucraineană pare că a lovit "Ivan Khurs" și dacă nava de recunoaștere rusă a fost avariată în timpul atacului. CNN a contactat surse ucrainene pentru detalii suplimentare, dar încă nu a primit un răspuns.

Ruşii susţin că nava "Ivan Khurs" nu a fost avariată şi că cel mai probabil drona ucraineană nu a funcţionat

Canalul de analiză militară, pro-rus, Rybar, condus de un fost membru al serviciului de presă din Ministerul rus al Apărării, susţine că nava rusă nu a fost avariată.

"Sursele ucrainene au publicat un videoclip filmat de camera uneia dintre dronele cu care Forțele Armate ale Ucrainei au atacat ieri nava rusă de recunoaștere Ivan Khurs, lângă Bosfor. Imaginile arată cum dispozitivul a reușit să ajungă în partea laterală a navei de recunoaștere sub foc de mitralieră. Apoi, filmarea se opreşte. În culise, nu există nici măcar zvonuri despre daune grave produse navei ruse. Conform datelor noastre, Ivan Khurs plutește și continuă să îndeplinească sarcini. De altfel, ministerul  Apărării nu ar fi publicat prompt filmări cu distrugerea uneia dintre drone. Prin urmare, există probabilitatea ca drona ucraineană care a ajuns lângă navă să nu fi funcționat și să fi fost distrusă ulterior, ceea ce, în lipsa altor fapte, nu contrazice încă poziția oficială a Ministerului rus al Apărării, anunțată ieri", a scris Rybar.

"Până în prezent, se pare că nava nu a suferit daune grave sau victime și nu a fost scufundată. Nu au fost văzute nave de urgență sau de salvare și/sau aeronave în apropierea zonei și, spre deosebire de scufundarea navei Moskva, nu a fost detectat niciun semnal de SOS", potrivit contului de Twitter OSINTdefender.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bloggerii militari ruşi au publicat vineri imagini cu nava Ivan Khurs în portul Sevastopol, fără a remarca daune majore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o dronă vine cu viteză spre nava rusă spion "Ivan Khurs" în Marea Neagră. Ucrainenii se laudă că au lovit-o, ruşii neagă