Antena Meniu Search
x

Momentul în care podul din India se prăbuşeşte. Oamenii au căzut unii peste alţii şi apoi în apă. Sunt familii care au pierdut mai mulţi copii

Cel puţin 141 de oameni au murit, iar zeci au fost grav răniţi, după ce un pod s-a prăbuşit în India. Momentul în care podul Julto Pul a căzut în apă a fost filmat de o cameră de supraveghere. Aproximativ 500 de persoane, inclusiv copii, se aflau pe podul pietonal de pe râul Macchu în momentul în care structura de cabluri a cedat. Potrivit martorilor, podul lung de 230 de metri, abia reabilitat, s-a prăbuşit în câteva secunde. Unii au filmat cum victimele încercau să înoate la mal.Incidentul a avut loc la doar patru zile de la redeschiderea acestuia.

De Iris Duţescu la 31.10.2022, 16:47
Momentul în care podul din India se prăbuşeşte. Oamenii au căzut unii pe alţii şi apoi în apă. Sunt familii care au pierdut mai mulţi copii
Momentul în care podul din India se prăbuşeşte. Oamenii au căzut unii pe alţii şi apoi în apă. Sunt familii care au pierdut mai mulţi copii - Twitter

Oficialii spun că 141 de persoane - majoritatea femei, copii şi bătrâni - au murit după prăbușirea podului duminică seara, relatează BBC. Podul este o atracție turistică importantă în Gujarat, un stat situat pe litoralul de vest al Indiei. Podul vechi de 140 de ani, situat în orașul Morbi, a fost redeschisă în urmă cu o săptămână, după reparații. A fost o supraaglomerare în momentul în care podul s-a prăbușit, au spus oficialii locali. Poliția a dus la audieri opt persoane în legătură cu incidentul. Printre cei chestionați se numără personalul de securitate și vânzătorii de bilete.

Indienii se întreabă şi cum Oreva Group, o firmă care produce ceasuri şi care se ocupa de întreținerea podului, a primit această sarcină. Oficialii locali au declarat că între 400 şi 500 de persoane se aflau pe podul suspendat deasupra Râului Machchu. Atmosfera era una festivă. Familiile se adunaseră pe pod pentru a marca o sărbătoare religioasă.

Podul este mai vechi de un secol, dar s-a redeschis după 26 octombrie, după ce a fost în reparaţii timp de şase luni. "Sunt mai mulţi copii printre victime. Era duminică dimineaţa, aşa că familiile erau la plimbare pentru că este podul un loc turistic faimos", a declarat un salvator pentru canalul de ştiri NDTV.  Personalul medical de la un spital din apropiere unde victimele au fost duse a declarat că mulţi copii au murit, iar unele cupluri au pierdut mai mult de un copil. 

Podul Julto Pul a fost construit în secolul 19

Pe acelaşi subiect

Un supravieţuitor, Prateek Vasava, a povestit că a văzut mai mulţi copii cum cădeau în apă. "Am vrut să îi trag pe câţiva după mine, dar s-au înecat sau au fost luaţi de valuri""Cablurile s-au rupt şi podul s-a prăbuşit într-o secundă. Cei norocoşi au reuşit să înoate.Oamenii au căzut unii peste alţii şi apoi în râu", a relatat un alt supravieţuitor. 

Cei norocoşi au reuşit să înoate sau să fie salvaţi de o echipă formată din personal din armată, marină, Forţele Aeriene şi Forța Națională de Răspuns la Dezastre. În imaginile filmate, se poate vedea cum oamenii se agaţă de rămăşiţele podului, care erau încă deasupra apei. Luni dimineaţă un oficial a declarat că bilanţul morţilor a trecut de 130. Reuters a citat un bilanţ de 132 de victime, iar BBC, 141 de morţi.

Salvatorii au încercat să găsească supravieţuitori printre oamenii căzuţi în apă, dar au fost împiedicaţi de algele groase de la suprafaţa râului. "Stratul de alge a făcut ca operaţiunea de căutare în întuneric să fie o sarcină dificilă”, a declarat un politician local pentru The Times of India. În jur de 77 de persoane au fost duse la spital, unele cu răni grave.  Podul de 230 de metri a fost construit în secolul 19, când ţara se afla sub conducere britanică. Guvernul Indiei a deschis o investigaţie, iar oficialii din Gujarat au declarat că cei responsabili pentru tragedie se vor confrunta cu pedepse severe. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Momentul în care podul din India se prăbuşeşte. Oamenii au căzut unii peste alţii şi apoi în apă. Sunt familii care au pierdut mai mulţi copii