Video

Momentul în care președintele francez Emmanuel Macron a fost plesnit de un bărbat, în timpul vizitei în Drôme

De Redactia Observator.
Publicat: 08.06.2021, 16:03.
Actualizat: 08.06.2021, 22:02

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pălmuit în timpul unei vizite oficiale în regiunea Drôme. Când s-a apropiat de mulțimea care îl aștepta, liderul de la Elysee a primit o palmă zdravănă din partea unui bărbat. 

O scurtă înregistrare publicată pe Twitter arată cum președintele francez este atacat de o persoană. Macron s-a apropiat de o mulțime de oameni, moment în care un bărbat l-a lovit peste față. Două persoane au fost arestate în urma acestui incident.

Presa franceza relatează că individul care l-a atacat pe liderul de la Elysee a strigat un slogan "al extremei drepte regaliste” inainte de a-l lovi.

Macron a urcat într-o maşină, după ce a vizitat Liceul Hotelier din Tain-l'Hermitage (Drôme), pentru a se duce în centrul Valence, să ia masa pe terasa unui restaurant. El a oprit coloana oficială, la scurt timp după aceea, pentru a saluta persoane care-l aclamau. Unul dintre bărbații din mulțime l-a pălmuit pe şeful statului.

Autenticitatea înregistrării video, în care se aude în mod clar ”Jos Macron!”, publicată pe reţele de scializare, a fost confirmată de anturajul şefului statului.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.