Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un politician extremist de dreapta AfD este înjunghiat, pe stradă, de un tânăr, în Mannheim

Val de violenţe în Germania cu doar câteva zile înainte alegerilor europarlamentare şi a Campionatului European de Fotbal. Un politician de extremă-dreapta a fost înjunghiat în plină stradă de un tânăr, nemulţumit de politicile acestea. Incidentul brutal vine la doar câteva zile după ce un poliţist a murit în urma unui atac terorist în acelaşi oraş.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 21:32

A fost filmat momentul în care politicianul Heinrich Koch îl observă pe tânărul de 25 de ani cum îndepărtează un afiş electoral al partidului Alternativa pentru Germania, în apropierea pieţei centrale din Mannheim. Când îl confruntă, acesta scoate un cuţit şi îl înjunghie. Politicianul a fost rănit uşor şi se afla în afara oricărui pericol, iar forţele de ordine l-au găsit câteva ore mai târziu pe atacator. Nu este primul atac la adresa politicienilor din acelaşi partid în ultimele săptămâni. Un alt membru a fost rănit cu o scrumieră de un bărbat, care nu e de acord cu politicile sale.

Atacul are loc la doar câteva zile după ce un afgan care locuia în Germania din 2014 a injunghiat mai mulţi oameni prezenţi la un eveniment anti-islam. Cinci oameni au fost răniţi, iar un poliţist şi-a pierdut viaţa. A doua zi de la acest atac, în Hagen, un cetăţean turc de 34 de ani a tras cu un pistol asupra unui bloc de locuinţe. 4 oameni au fost răniţi, iar 2 sunt în stare gravă. 

În ultimele două săptămâni, 17 atacuri au îngrozit Germania

Vezi și

Valul de violenţe vine în contextul alegerilor europarlamentare din weekend. În plus, de săptămâna viitoare, Germania va găzdui campionatul european de fotbal. Autorităţile sunt în alertă maximă. 

"Nu avem dovezi concrete, dar există un risc ridicat și sunt suficiente incidente care ne confirmăm că se poate întâmpla în fiecare zi. Sincer? Nu putem garanta niciodată securitate 100% . Putem să ne pregătim cât de bine putem, să pregătim oameni cât mai bine, să mobilizăm mai mulți oameni, să avem tehnologii cât mai avansate", a declarat Herbert Reul, North Rhine-Westphalia Interior Minister.

Oficialii de la Berlin iau în calcul expulzarea migranților afgani care reprezintă o amenințare pentru securitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Momentul în care un politician extremist de dreapta AfD este înjunghiat, pe stradă, de un tânăr, în Mannheim