Antena Meniu Search
x

Bilanţul cutremurului devastator din Turcia a ajuns la 31 de morţi şi 1.547 de răniţi

Autorităţile de la Ankara au anunţat că bilanţul cutremurului devastator care a lovit Turcia vineri seara s-a soldat, până acum, cu 31 de morţi şi 1.547 de răniţi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.01.2020, 09:15

Cutremurul din Turcia ar fi avut 6,8 grade pe scara Richter
Salvatorii încă speră să mai găsească oameni în viaţă sub dărâmături - Hepta

Autorităţile de la Ankara au anunţat că bilanţul cutremurului devastator care a lovit Turcia vineri seara s-a soldat, până acum, cu 31 de morţi şi 1.547 de răniţi.

Seismul de 6,8 grade pe scara Richter a lovit Turcia în apropiere de localitatea Elazig. De altfel, Elazig este şi provincia cea mai afectată de seism.

Conform Anadolu Agency, seismul s-a resimţit inclusiv în Siria şi Georgia şi a fost urmat de peste 530 de replici, dintre care nouă au fost de peste 4 grade pe scara Richter.

45 de persoane au fost recuperate până acum de sub dărâmături, însă căutările continuă, în zonele afectate intervenindu-se cu 3.433 de salvatori şi 17 câini de căutare.

76 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului. Alte 42 au fost serios avariate, în timp ce 425 de clădiri au suferit daune minore.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a vizitat regiunea afectată, a participat la înmormântarea a două dintre victime şi a transmis următorul mesaj: "Ne-au pus la pământ numeroase cutremure, de-a lungul istoriei, însă de fiecare dată naţiunea a renăscut cu răbdare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Bilanţul cutremurului devastator din Turcia a ajuns la 31 de morţi şi 1.547 de răniţi