Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moscova reacţionează la retragerea lui Joe Biden: "Rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor"

Alegeri SUA 2024. În timp ce China a evitat să comenteze retragerea preşedintelui Joe Biden din cursa prezidenţială, Kremlinul a transmis că pentru ruşi prioritatea rămâne operaţiunea militară specială, cu referire la războiul din Ucraina şi că până la alegerile din noiembrie se mai pot schimba multe. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a spus că în SUA ar trebui să fie anchetat "complotul dintre mass-media și cercurile politice pentru a ascunde adevărul despre starea mintală a lui Joe Biden". Iar un consilier al vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că "rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor".

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 12:52

Moscova reacţionează la retragerea lui Biden Rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor
Moscova reacţionează la retragerea lui Biden Rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor - Profimedia

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat după retregerea lui Joe Biden din cursa pentru un nou mandat de preşedinte că în SUA ar trebui să fie o anchetă cu privire la "complotul dintre mass-media și cercurile politice pentru a ascunde adevărul despre starea mintală a lui Joe Biden prin manipularea opiniei publice". 

Rusia iese la atac după retragerea lui Joe Biden 

"Următorul pas după anunțul scris al lui Biden de retragere din cursa electorală ar trebui să fie o investigație asupra conspirației presei americane cu cercurile politice pentru a ascunde adevărul despre starea sa mintală, manipulând opinia publică și făcând jocurile unui singur partid politic", a scris Maria Zakharova pe canalul ei de Telegram

Articolul continuă după reclamă

Viaceslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, a declarat că președintele american ar trebui să fie tras la răspundere pentru conflictul din Ucraina și pentru daunele pe care le-a cauzat economiilor din Europa și din Rusia. "Biden a creat probleme în întreaga lume și în propria sa țară, Statele Unite. Văzând că nu va fi ales, fuge fără să aștepte alegerile", a spus Volodin, citat de The Wall Street Journal.

Pe acelaşi subiect

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, folosit adesea de Kremlin pe post de câine de atac, a comentat retragerea lui Joe Biden din cursa un nou mandat prezidențial, urându-i sănătate şi dând asigurări că obiectivele armatei ruse în Ucraina vor fi atinse: "Asta este pentru Biden. Îi dorim multă sănătate. Obiectivele Districtului Militar Central (n.r.armatei ruse) vor fi atinse (n.r. în Ucraina)" a scris Medvedev pe canalul său Telegram

Separat, un asistent al lui Dmitri Medvedev, Oleg Osipov, a transmis luni pentru agenţia TASS că Medvedev "l-a tratat întotdeauna foarte dur pe Biden iar ieri (duminică) i-a urat sănătate, rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor".

Reacţia Kremlinului la retragerea lui Biden

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia monitorizează cu atenţie situaţia din SUA, dar prioritatea rămâne operaţiunea militară specială, cu referire la războiul din Ucraina. "Mai sunt încă patru luni până la alegeri, iar aceasta este o perioadă lungă de timp în care se pot schimba multe. Trebuie să fim răbdători şi să monitorizăm cu atenţie ceea ce se întâmplă. Prioritatea pentru noi este operaţiunea militară specială", a declarat Peskov, referindu-se la războiul din Ucraina, potrivit The Guardian.

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden 

Ministerul de Externe chinez a refuzat luni să comenteze decizia preşedintelui american Joe Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă, "în interesul" Partidului Democrat şi al Statelor Unite, potrivit EFE. "Este o chestiune internă a Statelor Unite, nu vom comenta despre acest lucru", s-a limitat să declare purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Mao Ning, într-o conferinţă de presă, atunci când a fost întrebată despre acest subiect.

EFE notează că aceasta este prima reacţie oficială a gigantului asiatic la decizia lui Biden, care şi-a oferit susţinerea vicepreşedintei sale, Kamala Harris, care şi-a confirmat la rândul ei intenţia de "a obţine şi câştiga" candidatura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Joe Biden s-a retras din cursa cu Donald Trump 

Cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Joe Biden a cedat în faţa presiunilor publice şi a anunţat că se retrage din cursă. S-a întâmplat după o lună extrem de tumultoasă, cu multe evenimente pe scena politică americană.

În ultima perioadă, actualului lider de la Casa Albă i s-a cerut în repetate rânduri să renunţe. Presiunile s-au înmulţit în urma dezbaterii cu Donald Trump, de pe 27 iunie, apreciată de mulţi drept dezastruoasă. Joe Biden a avut mai multe momente în care părea dezorientat sau chiar incoerent. În plus, la două săptămâni distanţă, când toţi ochii din lumea politică erau aţintiţi asupra sa, Joe Biden a gafat de două ori în timpul Summitului NATO de la Washington. 

De departe, cea mai mare scăpare a fost când l-a confunat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu cel mai aprig duşman al său, Vladimir Putin. "Cred că este în interesul partidului meu şi al ţării să mă retrag", a concluzionat Joe Biden, care o susţine acum pe Kamala Harris să candideze din partea Partidului Democrat.  

Dacă ar câştiga alegerile, Kamala Harris ar fi prima preşedintă femeie din istoria Statelor Unite. Harris a mai fost o dată în această postură, pentru 85 de minute, când Joe Biden, fiind sub anestezie pentru un consult medical, şi-a transferat temporar puterile. Se întâmpla în 2021. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Moscova reacţionează la retragerea lui Joe Biden: "Rușii nu pot dori niciodată moartea bătrânilor"