Antena Meniu Search
x

Foto Motivul înduioșător pentru care un profesor de biologie din Statele Unite și-a instalat un pătuț la el în laborator

Gest din suflet al unui profesor de la Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT), SUA, pentru una dintre studentele sale, devenită recent mamă. Profesorul a instalat în laboratorul său de biologie un pătuț pentru ca fiica de 9 luni a studentei sale să aibă un loc sigur de joacă, ori de somn, în timp ce mama ei studiază.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2021, 17:02

Profesorul Troy Littleton s-a gândit că ar putea să-i vină în ajutor studentei sale, Karen Cunningham, care s-a văzut nevoită pe perioada pandemiei să aducă cu ea la cursuri bebelușul de nouă luni.

”Echipamentul meu preferat abia cumpărat pentru laborator - un pătuț de călătorie pentru biroul meu, astfel încât una dintre studentele mele să-și aducă aici fetița de nouă luni când lucrează, iar eu mă pot juca cu ea în timp ce mama ei rezolvă ce are de făcut. Amândoi în câștig!”, a scris profesorul Troy Littleton, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mama studentă a rămas fără opțiuni, când pandemia a închis creșele și centrele de zi din campus pentru copii

Pe acelaşi subiect

Karen Cunningham știa că îi va fi dificil să se împartă între responsabilitățile de mama ale unui bebeluș și de student la biologie la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Cambridge. Însă pandemia de anul trecut i-a dat și mai rău planurile peste cap, atunci când centrul de zi din campus s-a închis, și nici la rude nu mai putea apela pentru că erau departe.

„A fost un pic stresant să avem lumea închisă la mijlocul sarcinii, apoi să nasc știind că începem această mare aventură fără toată infrastructura de care aveam nevoie”, a spus Karen Cunningham, în vârstă de 29 de ani, scrie Washington Post.

Gestul profesorului a fost extrem de apreciat pe Twitter 

Din fericire pentru soții Cunningham, un profesor din facultate și-a pus la dispoziție biroul pentru un mic refugiu pentru bebeluș.

„Îngrijirea copiilor în orice profesie este o provocare, dar în știință, poate fi chiar mai dificilă”, a spus profesorul în vârstă de 54 de ani, care are un fiu adult și a predat la MIT timp de 21 de ani. 

„Experimentele nu se potrivesc întotdeauna cu un program de la 9 la 5. Pur și simplu avea sens ca Karen să o aducă pe Katie aici”, a mai spus profesorul.

Gestul profesorului i-a înduioșat pe mulți care, poate, au avut nevoie la un moment dat de ajutorul cuiva în creșterea copiilor.

„În calitate de absolvent cu un bebeluș de 9 luni care încă este pe lista de așteptare pentru o creșă pe care oricum nu mi-o permit: mulțumesc”, i-a scris o tânără mamă.

„Domnule, sunteți feminist. Așa se face egalitatea”, a scris o femeie din Canada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Motivul înduioșător pentru care un profesor de biologie din Statele Unite și-a instalat un pătuț la el în laborator