Antena Meniu Search
x

NATO dă o nouă dovadă de unitate: Mandatul lui Jens Stoltenberg a fost prelungit cu un an

Liderii statelor NATO au convenit la summitul desfăşurat joi să-i prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al Alianţei cu un an, până la 30 septembrie 2023, transmit agenţiile internaţionale de presă.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 15:52

secretarul general NATO, Jens Stoltenberg
NATO dă o nouă dovadă de unitate: Mandatul lui Jens Stoltenberg a fost prelungit cu un an - Profimedia Images

Decizia a fost motivată prin contextul generat de invazia Rusiei în Ucraina şi al consolidării prezenţei NATO pe flancul de est.

''Sunt onorat de decizia şefilor de stat şi de guvern ai NATO de a-mi prelungi mandatul de secretar general'', a reacţionat Stoltenberg pe Twitter. ''În timp ce ne confruntăm cu cea mai mare criză de securitate într-o generaţie, rămânem uniţi pentru ca alianţa noastră să fie puternică şi popoarele noastre în siguranţă'', a mai remarcat el.

Stoltenberg este secretar general al NATO din 1 octombrie 2014

Ca membru al Partidului Laburist norvegian, a fost anterior prim-ministru în 2000-2001 şi 2005-2013.

Pe acelaşi subiect

Al doilea mandat al său ca secretar general al NATO urma se încheie pe 1 octombrie anul acesta, având după această dată asigurat postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene, ceea ce a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store.

Primele concluzii după summit-ul NATO. Klaus Iohannis, întâlnire cu Joe Biden la Bruxelles

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat după reuniunea de la Bruxelles că Alianţa va continua să impună sancţiuni fără precedent Rusiei şi că au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România. Mandatul acestuia a fost de asemenea prelungit cu un an la conducerea NATO.

Liderii NATO au participat joi la un summit extraordinar pentru a analiza modalităţile în care pot oferi mai mult sprijin Ucrainei pentru ca această ţară să se poată apăra de invazia Rusiei şi pentru a consolida flancul estic al Alianţei cu patru noi batalioane, în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria, transmite EFE. Jens Stoltenberg a catalogat războiul din Ucraina drept „cea mai mare ameninţare asupra securităţii din generaţia noastră”, vorbind despre conflictul din Ucraina drept „războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei”.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat, la finalul summitului extraordinar al alianţei consacrat conflictului din Ucraina, că liderii NATO au fost de acord să pună la dispoziţie sprijin suplimentar Ucrainei şi că au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » NATO dă o nouă dovadă de unitate: Mandatul lui Jens Stoltenberg a fost prelungit cu un an