Antena Meniu Search
x

Naziștii aveau adăpost secret în jungla din nordul Argentinei

Căpeteniile regimului nazist din Germania îşi pregătiseră un refugiu secret în jungla din nordul Argentinei. Este concluzia unei echipe de arheologi care au descoperit ruinele ascunzătorii situate într-o zonă greu accesibilă, la graniţa cu Paraguayul

Vezi și

Căpeteniile regimului nazist din Germania îşi pregătiseră un refugiu secret în jungla din nordul Argentinei. Este concluzia unei echipe de arheologi care au descoperit ruinele ascunzătorii situate într-o zonă greu accesibilă, la graniţa cu Paraguayul

Arheologii Universităţii din Buenos Aires au pornit pe urmele unei legende locale potrivit căreia secretarul lui Hitler, Martin Bormann, ar fi trăit în regiune după război. Testele ADN au dovedit că, de fapt, Bormann s-a sinucis la Berlin în 1945. Dar legenda avea, totuşi, un sâmbure de adevăr: cercetătorii au descoperit, în inima junglei, ruine datând din prima jumătate a secolului trecut. Clădirile erau diferite de tot ce se construia, pe atunci, în zonă şi, potrivit multor dovezi, erau construite de germani.

Singurul fragment al unei piese domestice, al unui vas pentru mâncare, pe care l-am găsit poartă inscripţia "Made in Germany". Este din secolul XX, nu mai vechi. Am mai găsit şi numeroase monezi care datează, aproape toate, din anii 40, din prima jumătate a anilor 40.

Zidurile clădirilor sunt foarte groase iar locul pare să fi fost ales pentru a putea fi apărat cu uşurinţă de orice atac.

Cercetările continuă dar arheologii bănuiesc că, de fapt, refugiul nu a mai fost folosit. Şi asta pentru că, după război, guvernele argentinene le-au permis naziştilor să trăiască liber fără să se ascundă. Printre ei s-a aflat organizatorul Holocaustului, Adolf Eichmann, care a fost până la urmă răpit şi transferat în Israel, unde a fost judecat şi executat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Naziștii aveau adăpost secret în jungla din nordul Argentinei