Antena Meniu Search
x

"Ne apără de bandiţi". Un zidar român a devenit înger păzitor pentru italieni. Bărbatul doarme pe străzi şi munceşte cum poate, după ce a fost rănit într-un accident

Un simplu muncitor român a devenit îngerul unei comunităţi italiene. Bărbatul, rămas fără loc de muncă după un accident, a decis din proprie iniţiativă să cureţe un pasaj pietonal din Florenţa, scrie La Nazione.  

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 16:08

"Ne apără de bandiţi". Un zidar român a devenit înger păzitor pentru italieni. Bărbatul doarme pe străzi şi munceşte cum poate, după ce a fost rănit într-un accident
"Ne apără de bandiţi". Un zidar român a devenit înger păzitor pentru italieni. Bărbatul doarme pe străzi şi munceşte cum poate, după ce a fost rănit într-un accident - La Nazione

Grigore este foarte iubit în comunitatea sa din Florenţa. După ce a rămas şomer din cauza unui accident, bărbatul nu s-a dat bătut şi a continuat să muncească. Românul se îngrijește de ordinea și curățenia din pasajul subteran de sub calea ferată. 

Italienii au fost înduioşaţi până la lacrimi de gestul său şi l-au numit “îngerul pasajului”. “Dumnezeu să-l țină sănătos pe Gregorio, care ține locul curat (...) şi ne apără de bandiţi”, sunt mărturiile localnicilor. 

„Mă pricep la zidărie, dar știu să pun și faianță, să vopsesc și multe altele”, a spus el. „Mi-am rupt două coaste. Continui să muncesc, dar până nu se vindecă bine, nu pot prelua lucrări grele. Pentru a supraviețui, mai vin să ajut aici. Ce altceva să fac, să mă apuc de furat? Niciodată!” 

Impresionaţi de gestul său, cei care trec prin pasaj simt nevoia să-l recompenseze şi îi lasă câţiva bănuţi, dar sunt insuficienţi pentru a-şi închiria o cameră.   

„Dorm afară, pe o saltea, până îmi găsesc alt loc de muncă sau îmi găsesc asistenții sociali o cazare, nu mi-e rușine să recunosc asta. Dacă mi-aș găsi un loc de muncă și o casă, aș fi un om fericit”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Ne apără de bandiţi". Un zidar român a devenit înger păzitor pentru italieni. Bărbatul doarme pe străzi şi munceşte cum poate, după ce a fost rănit într-un accident