Antena Meniu Search
x

Video Neuralink, în vizorul FBI. 1.500 de animale au fost ucise în teste grăbite și greșite, dezvăluie angajații lui Musk

Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, se află sub investigaţie federală pentru încălcări ale bunăstării animalelor, asta pe fondul plângerilor depuse de unii angajaţi, care au declarat că studiile pe animale sunt grăbite, provocând suferinţe şi decese inutile, potrivit unor documente analizate de Reuters. Informațiile despre această anchetă vin la doar câteva zile după ce miliardarul a anunțat că în următoarele șase luni ar putea începe testele pe oameni.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 20:13

Vezi și

Neuralink Corp dezvoltă un implant cerebral care speră să ajute persoanele paralizate să meargă din nou şi să vindece alte afecţiuni neurologice. Ancheta federală, care nu a fost raportată anterior, a fost deschisă în ultimele luni de către inspectorul general al Departamentului american al Agriculturii, la cererea unui procuror federal, potrivit a două surse care au informații despre anchetă.

Ancheta, a declarat una dintre surse, se concentrează pe încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor, care reglementează modul în care cercetătorii tratează şi testează unele animale şi a venit într-un moment în care angajaţii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de testele pe animale efectuate de Neuralink, inclusiv plângeri conform cărora presiunea exercitată de directorul general Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greşite, potrivit unei analize efectuate de Reuters pe zeci de documente ale Neuralink şi interviuri cu peste 20 de angajaţi actuali şi foşti angajaţi.

Astfel de teste eşuate au trebuit să fie repetate, ceea ce a dus la creşterea numărului de animale testate şi ucise, spun angajaţii. Documentele companiei includ mesaje, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări şi rapoarte care nu au fost raportate anterior.

Neuralink a trecut cu brio toate inspecțiile oficiale

Pe acelaşi subiect

Reuters nu a putut determina amploarea completă a investigaţiei federale sau dacă aceasta a implicat aceleaşi probleme presupuse cu testele pe animale identificate de angajaţi în interviurile Reuters.

Un purtător de cuvânt al inspectorului general al USDA a refuzat să comenteze. Reglementările americane nu specifică numărul de animale pe care companiile îl pot folosi pentru cercetare şi oferă oamenilor de ştiinţă o marjă de manevră semnificativă pentru a stabili când şi cum să folosească animale în experimente. Neuralink a trecut cu succes toate inspecţiile USDA ale instalaţiilor sale, conform documentelor de reglementare.

În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci şi maimuţe, în urma experimentelor efectuate începând din 2018, potrivit înregistrărilor analizate de Reuters şi a unor surse cu cunoştinţe directe despre operaţiunile de testare pe animale ale companiei. Sursele au caracterizat această cifră ca fiind o estimare aproximativă, deoarece compania nu ţine o evidenţă precisă a numărului de animale testate şi ucise. De asemenea, Neuralink a efectuat cercetări folosind şobolani şi şoareci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Neuralink, în vizorul FBI. 1.500 de animale au fost ucise în teste grăbite și greșite, dezvăluie angajații lui Musk