Antena Meniu Search
x

Video New York, devastat de ploi cum n-au mai fost de 70 de ani. Experţii spun că e doar începutul dezastrului: ce se întâmplă până în 2050

Oraşul New York se zbate sub ape. Metroul, magazinele și cele mai importante bulevarde au fost inundate de ploile torenţiale care au căzut în cantităţi record timp de 24 de ore. E doar o mică parte a potopului ce va veni, avertizează specialiştii. Din cauza încălzirii globale, metropola va fi lovită de fenomene extreme şi, în câţiva ani, ar putea fi acoperită de ape.

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 20:32

Vezi și

Au fost ploi-record, cum nu s-au mai pomenit de 70 de ani. Cele mai importante bulevarde din New York au fost transformate în adevărate râuri. "Asta nu este o ploaie normală, este una istorică. Suntem pe cale să doborâm un nou record de peste 25 de centimetri de ploaie, în doar 24 de ore. Ultima dată când am atins astfel de cifre a fost a fost în 1955, iar asta a fost pe o perioadă de 2 zile", a declarat Kathy Hochul, guvernator statului New York.

Avertismentul sumbru al specialiştilor

Oamenii încearcă să se adăpostească, în timp ce șuvoaiele de apă mătură tot în calea lor. Salvatorii sunt depăşiţi de situaţie. "Am locuit aici toată viaţa mea şi n-am văzut niciodată așa ceva. Niciodată! Locuiesc aici de 47 de ani, am locuit în Brooklyn toată viața mea, asta e incredibil", a declarat Tania Gonzalez, poştaş. Inundațiile au dat peste cap întreg sistemul de transport în comun. Sute de oameni așteaptă în gări să primească informații.

Ar fi doar începutul dezastrului, avertizează specialiştii. Un studiu publicat de New York Academy of Science arată că, din cauza schimbărilor climatice, orașul se va confrunta cu fenomene meteorologice extreme din ce în ce mai des. De asemenea, orașul riscă să fie înghițit de ape, din cauza topirii calotei glaciare. Până în 2050, estimările arată că aproape jumătate de metru din coasta New York-ului va dispărea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » New York, devastat de ploi cum n-au mai fost de 70 de ani. Experţii spun că e doar începutul dezastrului: ce se întâmplă până în 2050