Antena Meniu Search
x
LIVE

Stare de urgenţă în New York, după ce străzile oraşului au fost acoperite de ape. A plouat în câteva ore cât pentru o lună

New York-ul este paralizat de ape. Străzile oraşului au fost acoperite aproape complet de inundaţii după ce a plouat în câteva ore cât pentru o lună. Inclusiv transportul în comun a fost afectat, dar şi un aeroport. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi îi roagă în continuare pe locuitori să nu se deplaseze decât dacă este strict necesar.   

De Redactia Observator la 30.09.2023, 09:11
Vezi și

Ploaia abundentă a paralizat oraşul New York. În unele zone, maşinile au înaintat cu mare dificultate din cauza străzilor aflate aproape în totalitate sub ape.

Localnic: Am trăit aici toată viaţa mea şi nu am văzut absolut niciodată asta. Sunt aici de 47 de ani, trăiesc în Brooklyn de când m-am născut. E o nebunie!

Nici în privinţa mijloacelor de transport în comun situaţia nu a fost mai bună. Unele staţii de metrou au fost inundate, iar, în Brooklyn, mai multe linii centrale au fost închise. Inclusiv în transportul aerian au existat perturbări. Aeroportul La Guardia a anunţat că toate căile de acces către terminalul A au fost închise. Navetiştii au aşteptat ore întregi pentru a ajunge la muncă sau la familii.

Stare de urgenţă în NY

Pe acelaşi subiect

A fost declarată stare de urgenţă în New York după ce în trei ore a plouat cât pentru câteva săptămâni. Meteorologii au anunţat că în luna septembrie se înregistrează cele mai mari căderi de precipitaţii încă din 1882. Vremea extremă nu este însă nici pe departe la final.

Kathy Hochul, guvernator New York: Nu se termină încă, ne aşteptăm la cât mai multă ploaie. Se află în permanentă mişcare şi este foarte greu să precizăm unde va ajunge. Vă rog şi vă implor, pe toţi cei din New York, să continuaţi să fiţi vigilenţi.

Peste 23 de milioane de americani au fost în alertă până în această dimineaţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în New York, după ce străzile oraşului au fost acoperite de ape. A plouat în câteva ore cât pentru o lună