Antena Meniu Search
x

Nicio şansă să trişeze! Ce folosesc chinezii pentru a opri copiatul la examene

Supravegherea elevilor și studenților în timpul probelor scrise, pentru a se evita copiatul, nu va mai fi făcută de profesori, ci de drone în orașul Luoyang, din centrul Chinei

Supravegherea elevilor și studenților în timpul probelor scrise, pentru a se evita copiatul, nu va mai fi făcută de profesori, ci de drone în orașul Luoyang, din centrul Chinei

Sistemul a fost testat cu succes vinerea trecută, dovedind că este capabil să descopere tinerii care încearcă să înlocuiască lipsa de cunoștințe apelând la fițuici sau alte mijloace nepermise de lege, a informat portalul china.org, potrivit Agerpres.

Dronele au încorporate detectoare pentru undele emise de dispozitivele electronice interzise în sălile de concurs astfel încât localizează aparatele și transmit informația către un tablou de control, concurentul vinovat fiind imediat identificat și sancționat.

Examenul de intrare la universitate în China, cunoscut sub numele 'gaokao', este foarte riguros, iar în cazul celor admiși, notele obținute servesc pentru stabilirea centrului universitar în care aceștia vor studia. Anual, bat la porțile facultăților aproximativ nouă milioane de adolescenți chinezi, dar numai un sfert dintre aceștia devin studenți.

Autoritățile acordă o mare importanță acestor examene, traficul rutier este practic paralizat în jurul instituțiilor de învățământ în perioada 'gaokao', iar în orașe mari, precum Beijingul, se desfășoară în zonele respective inclusiv dispozitive antiteroriste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nicio şansă să trişeze! Ce folosesc chinezii pentru a opri copiatul la examene