Nicio surpriză la Kremlin. După ce a fost ales preşedinte pentru a cincea oară, Putin vrea şi ca Mişustin să rămână premier
Preşedintele rus Vladimir Putin a propus ca Mihail Mişustin să fie numit din nou prim-ministru, a anunţat, vineri, preşdintele camerei inferioare a Parlamentului, ceea ce ar însemna păstrarea şefului tehnocrat al lui Putin la conducerea Guvernului, în timp ce Moscova insistă cu războiul său în Ucraina, scrie Reuters.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Aprobarea de către Duma a lui Mişustin este aproape sigură, întrucât nu există practic opoziţie în Parlament, ceea ce a făcut ca Putin să fie sprijinit în toate deciziile dale, inclusiv invadarea din februarie 2022 a vecinului mai mic al Rusiei.
Aşa cum prevede legea în Rusia, Guvernul a demisionat cu puţin timp înainte ca Putin, conducătorul suprem al Rusiei de aproape un sfert de secol, să fie învestit pentru încă un mandat de şase ani, marţi, după ce a obţinut, în algerile din martie, o victorie covârşitoare.
”Preşedintele Vladimir Vladimirovici Putin a transmis Dumei de Stat o propunere privind candidatura lui Mikhail Vladimirovici Mişustin pentru postul de şeg al Guvernului”, a declarat, pe Telegram, preşedintele Dumei, Vyacheslav Volodin. ”Astăzi, deputaţii vor lua o decizie responsabilă în numele cetăţenilor cu drept de vot asupra acestei probleme”, a arătat el.
Mişustin l-a înlocuit pe Dmitri Medvedev, în 2020
- Armata a mutat singurul sistem Patriot operaţional din ţară lângă un obiectiv strategic
- Schimbări majore la vârful armatei ucrainene. Zelenski nu a dat nicio explicaţie pentru mutările făcute
- Rusia, atac dur la Maia Sandu pe care o acuză de nazism. Zaharova: "Politica ei e comparabilă cu experimentele...
Putin l-a numit prim-ministru pe Mişustin (58 de ani) în ianuarie 2020, înlocuindu-l pe Dmitri Medvedev. Alături de alţi membri ai elitei Rusiei, el a fost vizat de sancţiuni occidentale în legătură cu războiul din Ucraina.
Mişustin este şeful tehnocrat în aparatul de conducere, fără un trecut în serviciile de securitate, deci nu este parte a aşa-numitei facţiuni a oamenilor puternici a veteranilor din spionaj care sunt apropiaţi de Putin. Înainte de a deveni prim-ministru, el a condus serviciul federal de taxe, unde a fost creditat cu mai mult decât dublarea veniturilor în timpul mandatului său de un deceniu.
Mişustin, care va lua cuvântul în Duma înaintea votului, trebuie să răspundă cum va soluţiona un număr de sarcini trasate de Putin guvernului, inclusiv ”creştere capabilităţii de apărare a ţării noastre”, a spus Volodin.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰