Antena Meniu Search
x

Noroc sau fraudă la loto. Anchetă după ce sute de oameni au ales o combinaţie bizară de numere câştigătoare, la tragerile din Filipine

Tragerile loto sunt un prilej uriaş de bucurie pentru câştigători, mulţi dintre ei încercându-şi norocul ani de zile înainte să afle, în sfârşit, vestea cea mare. Asta mai ales pentru că şansele de câştig sunt mici, iar marele premiu pare pentru mulţi ceva la care pot doar să viseze. Însă lucrurile nu stau aşa în Filipine, unde numărul imens de câştigători la extragerile loto ridică semne de întrebare şi a stârnit suspiciuni de fraudă.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 18:33

bile in urna de la extrageri loto
O combinaţie bizară de numere câştigătoare la loto a îmbogăţit sute de filipinezi - Shutterstock

Rezultatele loto i-au făcut extrem de fericiţi şi, cu siguranţă, mai bogaţi pe 433 de oameni din Filipine care şi-au încercat norocul la extragerile Loteriei din ţară. Este cel mai mare număr de oameni care au reuşit această performanţă, relatează BBC, potrivit presei locale, iar recordul a venit însoţit de suspiciuni pe măsură. Senatorul filipinez Koko Pimentel a solicitat investigaţii cu privire la "coincidenţa uluitoare".

Rezultate loto. Norocul câştigătorilor, pus la îndoială de autorităţi

Numerele câştigătoare de la extragerea loto de weekendul trecut au fost exclusiv multipli de 9, iar premiul pus în joc a ajuns la 4 milioane de dolari. Participanţii au avut de ales şase numere, cuprinse între 1 şi 55. Pentru a câştiga jackpotul, toate cele şase numere trebuiau să corespundă celor extrase de operator. "Tragerile loto sunt autorizate de Republica Filipine. Prin urmare, trebuie să menţinem şi să protejăm integritatea acestor jocuri de noroc", a declarat Pimentel. 

Duminică, Melquiades Robles, manager general al Biroului Loteriei Carităţii din Filipine, a dat asigurări că extragerile loto nu pot fi trucate. În plus, a subliniat faptul că cei mai mulţi participanţi la jocurile loto aleg secvenţe de numere care au legătură între ele. "Mulţi joacă aceleaşi numere. Sunt loiali ca într-o căsnicie", a adăugat Robles într-o conferinţă de presă.

O parte dintre câştigători au venit deja să-şi ridice banii. "Am pariat tot pe secvenţe de multipli de 9, 8, 7 şi 6 vreme îndelungată. Nu-mi vine să cred că am câştigat", a mărturisit una dintre persoanele în cauză. Terence Tao, profesor de matematică la Universitatea din California, susţine totuşi că astfel de serii câştigătoare sunt extrem de rare. "Din punct de vedere statistic, nu e surprinzător ca o dată la câteva zeci de ani să apară o astfel de secvenţă", a mai precizat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noroc sau fraudă la loto. Anchetă după ce sute de oameni au ales o combinaţie bizară de numere câştigătoare, la tragerile din Filipine