Antena Meniu Search
x

Nouă jurnaliști au fost uciși în conflictul Israel - Hamas. UNESCO avertizează că numărul va crește: "Cea mai mortală săptămână"

Război Israel - Hamas. UNESCO a avertizat că atacul Hamas asupra Israelului a dus la lupte intense care au dus la "cea mai mortală săptămână pentru jurnaliști din orice conflict recent".

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 21:52

Nouă jurnaliști au fost uciși în conflictul Israel - Hamas. UNESCO avertizează că numărul va crește: "Cea mai mortală săptămână"
Nouă jurnaliști au fost uciși în conflictul Israel - Hamas. UNESCO avertizează că numărul va crește: "Cea mai mortală săptămână" - Profimedia Images

Nouă jurnaliști au fost confirmați ca fiind uciși la datorie din 7 octombrie și "numărul morților ar putea crește și mai mult", a avertizat agenția, citată de The Guardian. Decesele au avut loc în timpul atacului Hamas și a răspunsului militar israelian în Gaza, dar și la frontiera israeliano-libaneză.

"Acesta este un bilanț dramatic. Niciodată, într-un conflict recent, profesia nu a trebuit să plătească un preț atât de mare într-un interval de timp atât de scurt", a spus Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO.

Apel la actorii regionali și internaționali: Jurnaliștii nu ar trebui să fie ținta unor atacuri

Acesta a făcut un apel la actorii regionali și internaționali să ia măsuri imediate pentru a se asigura că dreptul internațional este respectat.

"Jurnaliștii nu ar trebui să fie niciodată, în nicio circumstanță, ținta unor atacuri. Și este responsabilitatea tuturor actorilor să se asigure că aceștia pot continua să își exercite profesia în siguranță și în mod independent", a agăugat oficialul UNESCO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Nouă jurnaliști au fost uciși în conflictul Israel - Hamas. UNESCO avertizează că numărul va crește: "Cea mai mortală săptămână"