Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nouă morți, după ce rușii au bombardat de două ori cu drone un spital din Sumî. Al doilea atac, lansat când pacienții erau evacuați

Nouă persoane au fost ucise în două atacuri cu drone rusești asupra unui spital din orașul Sumî din nord-estul Ucrainei, afirmă oficialii ucraineni.

de Redactia Observator

la 28.09.2024 , 20:27

Nouă morți, după ce rușii au bombardat de două ori cu drone rusești un spital din Sumî. Al doilea atac, lansat când pacienții erau evacuați Nouă morți, după ce rușii au bombardat de două ori cu drone rusești un spital din Sumî. Al doilea atac, lansat când pacienții erau evacuați - Profimedia

Război în Ucraina. Oficialii ucraineni spun că clădirea a fost lovită sâmbătă dimineața și a fost lovită a doua oară când salvatorii evacuau oamenii din spital. Cel puțin 12 persoane au fost rănite în atacul care a distrus mai multe etaje ale spitalului și a declanșat un incendiu. Serviciul ucrainean de stat pentru situații de urgență DSNS a declarat că 122 de persoane au fost evacuate, scrie BBC.

Nouă morți, după două atacuri cu drone rusești asupra unui spital

Sumî, care se află la la aproximativ 30 km de granița cu Rusia, a fost vizat aproape zilnic atacuri rusești în ultimele săptămâni.

Articolul continuă după reclamă

O asistentă și un ofițer de poliție care ajutau la evacuarea pacienților se numărat printre cei uciși. Au fost avariate și mai multe clădiri de locuințe din zonă. Reacționând la atacurile armatei ruse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat lumea să "acorde atenție la ceea ce vizează Rusia".

"Ei duc război împotriva spitalelor, a bunurilor civile și a vieții oamenilor”, a spus el într-o declarație pe rețelele de socializare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Nouă morți, după ce rușii au bombardat de două ori cu drone un spital din Sumî. Al doilea atac, lansat când pacienții erau evacuați