Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă a intrat în noul an

Noi aşteptăm cu nerăbdare. Alţii sunt deja euforici: au intrat în noul an. Şi deja petrec. Urmăriţi imagini din Noua Zeelandă, ţară care celebrează chiar în aceste momente intrarea în 2015

Vezi și

Noi aşteptăm cu nerăbdare. Alţii sunt deja euforici: au intrat în noul an. Şi deja petrec. Urmăriţi imagini din Noua Zeelandă, ţară care celebrează chiar în aceste momente intrarea în 2015

Zeci de mii de pământeni sunt acum în stradă în oraşul Auckland, pentru a privi focul de artificii, de la Sky Tower. Turnul de 328 de metri e cea mai înaltă structură din Emisfera Sudică. Organizatorii au amplasat doua monitoare LED gigantice, la muzeul din Auckland şi la podul din portul oraşului.

Pe aceste monitoare, în urmă cu o oră, adică ora 23.00, ora locală, a început numărătoarea inversă, pentru noul an. Focul de artificii durează aproximativ 8 minute, anunţă organizatorii. Petrecerea de stradă a început însă în urmă cu 7 ore, iar atmosfera a fost animată de concerte, numere de circ, show-uri de lumini.

Pentru că în Noua Zeelandă este vară, au fost organizate şi numeroase petreceri pe plajă. Vremea nu este însă tocmai darnică pentru petrecăreţi - la această oră, la Auckland, sunt 19 grade Celsius. Autorităţile au luat măsuri speciale, pentru a asigura securitatea.

Astfel, în multe oraşe din ţară, consumul de alcool în public a fost interzis, iar cei care vor încălca legea se vor alege cu o amendă de 250 de dolari. După Noua Zeelandă, peste aproximativ două ore va veni rândul Australiei să celebreze intrarea în noul an, la ora 15.00, ora României. 1,6 milioane de oameni vor privi focul de artificii din portul Sydney, unul dintre cele mai spectaculoase din lume.

Primii care au sărbătorit noul an sunt, însă, locuitorii. deloc mici ai Insulei Crăciunului, din Arhipelagul Kiribati, din Oceanul Pacific. Un paradis exotic, insula Kiritimati se află la jumatatea distanţei dintre Hawaii şi Australia şi la aproximativ 200 de kilometri nord de Ecuator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă a intrat în noul an