Antena Meniu Search
x

Noul trend în materie de tatuaje, adaptat la pandemie: ruşii îşi pot tatua codul QR al adeverinţei de vaccinare

Ruşii au lansat un nou trend în materie de tatuaje, adaptat la pandemie. Mai exact, o firmă din Moscova le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi tatua temporar codul QR pentru a demonstra că sunt vaccinaţi şi pot astfel în baruri, restaurante şi cafenele.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 10:21

Noul trend în materie de tatuaje, adaptat la pandemie: ruşii îşi pot tatua codul QR al adeverinţei de vaccinare
- The Moscow Times

Potrivit The Moscow Times, ideea aparţine unei companii de livrare, Delivery Club, şi a fost pusă în practică cu ajutorul Everink Tattoo, un salon de tatuaje. Ideea le-a venit ruşilor imediat ce autorităţile din Moscova au hotărât că oamenii pot intra în localuri doar dacă prezintă o adeverinţă de vaccinare sau un test negativ.

Citește și: Idei de tatuaje pentru zodii. Cele mai frumoase desene pentru fiecare semn zodiacal

Tatuajul e unul temporar şi se realizează pe baza adeverinţei de vaccinare sau pe baza dovezii unui test PCR negativ. Avantajul, spun iniţiatorii proiectului, este că nu vei nevoit să prezinţi actele de fiecare dată când trebuie să intri într-un restaurant sau cafenea, scanarea fiind realizată direct de pe braţ.

"Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș", au declarat reprezentanţii Delivery Club, prin intermediul unui scurt comunicat de presă. Moscova a fost nevoită să apeleze la măsuri restrictive, măsuri ce au intrat în vigoare la finalul lunii iunie, pentru a împiedica răspândirea variantei Delta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noul trend în materie de tatuaje, adaptat la pandemie: ruşii îşi pot tatua codul QR al adeverinţei de vaccinare