Antena Meniu Search
x

Noul val de infecții cu noul coronavirus pune stăpânire pe întreaga Europă. Video

Cele mai mari economii ale continentului, Franţa şi Germania, intră din nou în izolare. La finalul unei luni care a înregistrat record după record de cazuri noi, Parisul a impus, din nou, carantină generală. Berlinul a optat pentru o variantă de lockdown mai blândă.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 23:24

Vezi și
  • Franța reintroduce carantina, pentru a stopa creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus.
  • Germania, Bulgaria și Grecia au înregistrat recorduri în materie de infectări cu noul coronavirus.

150.000 de cazuri noi de coronavirus în doar patru zile şi 60% din paturile de la ATI ocupate. Este realitatea dură care nu le-a dat de ales oficialilor francezi.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Am decis că de vineri trebuie să ne întoarcem la carantina care a oprit virusul în primăvară.

Francezii nu vor mai avea voie să iasă din case decât pentru a merge la serviciu sau la medic. Barurile şi restaurantele se vor închide. Sunt interzise şi vizitele la prieteni şi rude, studenţii se întorc la cursurile online, dar şcolile şi fabricile rămân deschise. 

Autorităţile sunt conştiente că noile măsuri pot îngropa economia, însă dacă numărul de bolnavi nu scade în următoarea perioadă, niciun pat de spital nu va rămâne liber.  

Peste graniţă, germanii au parte şi ei de carantină, dar una parţială. Şcolile rămân şi aici deschise, la fel şi magazinele. Se închid însă barurile şi restaurantele, sălile de fitness şi de cinema.  

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: La început de sezon rece, suntem într-o situaţie dramatică. Această pandemie este un test sanitar, economic, social, politic şi psihic.  

Oamenii au fost rugaţi să lucreze mai mult de acasă şi să se abţină de la a-şi vizita rudele şi prietenii. Restricţiile au fost primite cu proteste în stradă.  

Mai aproape de noi, Bulgaria este, la rândul ei, îngenunchiată de coronavirus. Ieri, 3000 de bulgari au aflat că au coronavirus, o cifră imensă pentru o ţară cu doar șapte milioane de locuitori. Aşa că, de azi, se închid universităţile, discotecile, barurile şi cluburile.

Ieri, Grecia şi-a bătut şi ea propriile recorduri de cazuri noi şi a decis să închidă traficul de noapte prin vama Kulata, de altfel singura deschisă pentru tranzitul străinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Noul val de infecții cu noul coronavirus pune stăpânire pe întreaga Europă. Video