Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic va primi viză pentru Australian Open. Interdicția pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Guvernul australian îi va oferi celebrului jucător de tenis Novak Djokovic o viză pentru a putea participa la turneul Australian Open, potrivit The Guardian. Această decizie anulează interdicţia pe trei ani pe care guvernul anterior a impus-o, chiar în ajunul ediţiei din 2022 a turneului. 

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 11:44

Novak Djokovic
Australia îi va acorda viza lui Novak Djokovic pentru Australian Open - Profimedia

Potrivit AFP, tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat luni, în cadrul Turneului Campionilor de la Torino, că avocaţii săi negociază cu guvernul Australiei pentru a-i obţine viza în vederea participării la viitoarea ediţie Openului Australiei, programat în luna ianuarie la Melbourne, dar a subliniat că că încă "aşteaptă" un răspuns.

"Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment", a spus jucătorul sârb.

Interdicţia pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Refuzând vaccinul anti-Covid, Djokovic a fost reţinut în momentul sosirii sale la Melbourne, anul trecut, şi a fost exclus chiar înainte de începerea turneului. Fostul ministru al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza jucătorului, pe motiv că prezenţa sa în ţară ar putea genera "tulburări civile", deoarece este "perceput de unii drept un talisman al comunităţii anti-vaccin".

Pe acelaşi subiect

Djokovic a pierdut cazul în instanţă, ceea ce a dus la deportarea sa cu doar câteva zile înainte de a participa la turneu.

De atunci, Australia nu mai cere ca vizitatorii să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului, însă jucătorul cu un număr record de nouă titluri la Australian Open a primit o şi o interdicţie de trei ani pe teritoriul australian.

Australian Open 2023 este programat în perioada 16-29 ianuarie la Melbourne Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Novak Djokovic va primi viză pentru Australian Open. Interdicția pe trei ani decisă în ianuarie, anulată