Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Nu a avut nicio șansă". Un șofer român a trecut pe roșu cu TIR-ul și a ucis o fată de 18 ani, în Belgia. Verdictul judecătorilor, la doi ani de la tragedie

Lina avea doar 18 ani și era în drum spre serviciu pe scuter când a fost spulberată de camionul unui român, care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului. La doi ani de la tragedia din orașul belgian Kaprijk, șoferul a fost condamnat la un an de închisoare, suspendarea dreptului de a conduce vehicule timp de doi ani și plata unei amenzi penale în valoare de 24.000 de euro. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.06.2023, 20:58

Marți, după ședința din sala de judecată, familia Linei Vandergucht, din Sint-Laureins, a părăsit holurile Tribunalului din Gent. Au fost sprijin și alinare unul pentru celălalt, după ce instanța a pronunțat verdictul în cazul accidentului mortal din Kaprijke, din 2021, în care Lina și-a pierdut viața.

Fata era pe scuter și se îndrepta spre serviciu când a fost lovită de un TIR. Șoferul român, un tânăr de 26 de ani, ignorase  semaforul și intrase cu camionul în intersecție când culoarea era deja roșie. După ce și-a aflat sentința, bărbatul și-a exprimat regretul pentru ce s-a întâmplat: "Îmi dau seama de suferința pe care am cauzat-o".

Potrivit procurorului, accidentul ar fi putut fi evitat.

Când culoarea semaforului a devenit galbenă, șoferul era încă la 132 de metri, dar nu și-a redus viteza: "Dacă ar fi respectat regulile de circulație, Lina ar fi fost în viață".

Pe acelaşi subiect

Judecător: Șoferul a intrat în intersecție cu o viteză nesăbuită și necorespunzătoare

"Șoferul a intrat în intersecție cu o viteză nesăbuită și necorespunzătoare, în timp ce culoarea semaforului era deja roșie", și-a motivat judecătorul condamnarea.

Familia Linei a fost prezentă în momentul pronunțării verdictului. "Era o fată foarte dulce, entuziastă și sinceră. Este frustrant. Tot ce ar fi trebuit să facă șoferul era să frâneze", a mărturisit mama tinerei, potrivit Nieuws Blad.

După verdict, judecătorul s-a adresat rudelor: "Această sentință nu o aduce pe Lina înapoi, desigur, dar sperăm că vă va ajuta să mergeți mai departe".

Părțile implicate în proces au la dispoziție 30 de zile pentru a face recurs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Nu a avut nicio șansă". Un șofer român a trecut pe roșu cu TIR-ul și a ucis o fată de 18 ani, în Belgia. Verdictul judecătorilor, la doi ani de la tragedie