Antena Meniu Search
x

Video "Nu a mai rămas nimic din casa mea!". Dezastru în Italia din cauza incendiilor. Localnicii trăiesc sub ameninţarea focului

Puternice incendii de vegetaţie devastează fără oprire mai multe ţări de pe malul Mării Mediterane. În Italia, cel puţin cinci oameni au murit şi două mii au fost evacuaţi din calea focului. Un elicopter de stingere s-a prăbuşit. Cea mai afectată de flăcări este Sicilia. Frumoasa zonă turistică este de nerecunoscut. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 21:38

Vezi și

Peste 600 de mii de localnici din Palermo trăiesc sub ameninţarea focului de aproape trei zile. 15 oamenii au fost salvaţi din flăcări în ultima clipă. Au pierdut, însă, tot...

Localnic: Nu a mai rămas nimic din casa mea. Nu mai avem nimic, nu mai pot intra în casa mea. Ce o să facem acum?

Flăcările trec, dezastrul rămâne

Pompierii care încearcă să stingă incendiile cu elicoptere speciale au avut emoţii. Un aparat de zbor a dispărut brusc de pe radar. Pilotul nu a văzut nişte cabluri de electricitate, ascunse de fumul gros, a intrat în ele, iar elicopterul s-a prăbuşit. Bărbatul de la manşă, în vârstă de 57 de ani, a supavieţuit, însă.  

Pe acelaşi subiect

Flăcările trec, dezastrul rămâne. Copacii din jurul unui superb templu construit în stil doric au fost transformaţi în cenuşă. Cioturile încă mai ard mocnit, dar pompierii spun că au limitat extinderea focarelor. Refacerea parcului va costa o jumătate de milion de euro, iar vegetaţia va reveni peste 15 ani. 

Haos pe aeropoturile din Catania, Palermo şi Sicilia

Incendile de vegetaţie şi fumul dens au adus haos pe aeropoturile din Catania, Palermo şi Sicilia. Ministerul nostru de externe a emis o avertizare de călătorie pentru turiştii români. De la nord la sud, peninsula este atacată cu apă şi foc. Valuri înalte de peste doi metri au lovit coasta Amalfi. Puterea apei a fost atât de mare încât maşinie parcate pe faleză au fost mutate din loc câţiva metri. 

Italia nu este singra ţară afectată de incendii de vegetaţie. În Turcia, flăcările au cuprins 10 hectare chiar lângă Instanbul, unde ieri a fost cea mai caldă zi de anul acesta: 43 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Nu a mai rămas nimic din casa mea!". Dezastru în Italia din cauza incendiilor. Localnicii trăiesc sub ameninţarea focului