Antena Meniu Search
x

Video Incendiile de vegetaţie părjolesc Mediterana. 4 persoane au murit în Palermo, blocate în zidurile de foc. În Croaţia, minele au început să explodeze

Bucăţi mari din fascinantele ţări de la Mediterană se transformă în cenuşă. Incendiile de vegetaţie fac ravagii. Mii de pompieri luptă cu flăcările iar autorităţile evacuează oraşe între cu localnici sau turişti. Sunt probleme mari nu doar în Grecia ci şi în Italia, Franţa, Portugalia şi Croaţia. 

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 21:24

Vezi și

Două femei au fost la un pas de moarte după ce maşina lor a trecut printr-un zid de flăcări în Sicilia. Oraşul Palermo a fost izolat de restul insulei de un baraj de foc şi patru persoane au murit acolo. Jumătate din oraş nu are curent. Aceeaşi situaţie şi în Catania, unde flăcările au topit cablurile electrice. Unele cartiere nu au nici măcar apă. 

De zece zile, aeroportul din Catania funcţionează cu intermitenţe. MAE îi avertizează pe românii cu vacanţe rezervate să ţină legătura cu companiile aeriene.

În Puglia, o pădure de pini arde necontrolat. Două mii de oameni au fost evacuaţi din hoteluri şi campinguri. Una dintre cele 30 de drone folosite pentru supraveghere în Calabria a surprins un individ care pune foc intenţionat

Roberto Occhiuto, preşedinte regiunea Calabria: Calabria este o regiune civilizată, dar mai sunt şi imbecili care dau foc pădurii.I-am notat numărul de înmatriculare şi îl denunţ acum la Poliţie. Şi anul acesta avem toleranţă zero pentru cine aprinde incendii.  

Pe acelaşi subiect

Probleme cu incendiile sunt în multe alte ţări nu doar în Italia şi Grecia

În Croaţia, din cauza focului, minele rămase în urma războiului de independenţă din anii 90 au început să explodeze. Avioanele care se luptă cu incendiile au coborât să ia apă la câteva sute de metri de turiştii aflaţi în vacanţă. 

Flăcările ameninţă şi staţiunea Cascais, din apropiere de Lisabona. 600 de pompieri, ajutaţi din aer de avioane, se luptă cu focul, dar vântul puternic îngreunează operaţiunea. 

Carlos Carreiras, primar Cascais: Am fost precauţi şi am luat măsura preventivă de evacuare a unor cetăţeni, în special cei în vârstă, care au un nivel mai ridicat de anxietate. 

Două focare majore au fost şi în Franţa

Lângă aeroportul din Nisa, traficul feroviar a fost întrerupt. Iar pe Insula Corsica, flăcările au distrus 200 de hectare de vegetaţie. Pompierii cred că un piroman este de vină. La polul opus, în Alpii din Germania au căzut zece centimetri de zăpadă peste noapte. 

Oficialii de la bucureşti au emis avertizare de călătorie şi pentru românii care călătoresc azi şi mâine în Bulgaria. Sunt anunţate furtuni puternice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Incendiile de vegetaţie părjolesc Mediterana. 4 persoane au murit în Palermo, blocate în zidurile de foc. În Croaţia, minele au început să explodeze