Numărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane. Jumătate dintre ele au fost raportate în doar şase luni
Numărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane la nivel mondial. Totul pe fondul răspândirii variantei Delta. Jumătate dintre aceste cazuri au fost raportate în doar şase luni.
![Numărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane. Jumătate dintre ele au fost raportate în doar şase luni Numărul cazurilor de Covid a depăşit pragul de 200 de milioane. Jumătate dintre ele au fost raportate în doar şase luni](https://img.observatornews.ro/0/2021/8/4/431603/covid-f37fd4d6.webp?w=430&f=2&v=2)
Potrivit Reuters, a fost nevoie de peste un an ca numărul de cazuri să ajungă la o sută de milioane, în timp ce în doar şase luni s-au înregistrat o altă sută. La nivel mondial, numărul deceselor provocate de Covid 19 a ajuns la 4,4 milioane de oameni. Conform analizei realizate de Reuters, numărul cazurilor de infectări a crescut constant în cel puţin 83 din 240 de ţări, iar numărul este în creştere în aproximtiv o treime dintre ţări, în special în rândul ţărilor care nu şi-au vaccinat jumătate din populaţie cu cel puţin o doză.
Datele oficiale arată că cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu Covid 19, dar este foarte probabil că procentul să fie semnificativ mai mare din cauza numărului limitat de teste efectuate.
OMS propune un moratoriu pentru a treia doză de vaccin
În acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a propus un moratoriu pentru a treia doză de vaccin anti-covid 19, cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie. În fapt, OMS vrea amânarea dozei trei astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate cu cel puţin prima doză în ţările care nu au atins acest procentaj.
"Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. "Trebuie să ne concentrăm asupra acelor persoane care sunt vulnerabile, care sunt în grupele de risc şi au comorbidităţi. Trebuie să vaccinăm în primul rând aceste persoane", a declarat Katherine O'Brien, director în cadrul OMS.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰